Billeje i Brisbane på den australske østkyst

Australien - Brisbane - AF - 2. januar 2013
På den australske østkyst ligger byen Brisbane. Selve byen er på mange måder en moderne storby med omkring to millioner indbyggere. Men strandene, øerne og den vildtvoksende vegetation i oplandet omkring byen ligner noget fra en anden verden. Lej en bil og oplev den australske natur når den er bedst - nemlig med billeje.

Ud i det grønne med biludlejning
Det er en god ide at indkvartere sig i selve byen, hvor man finder et rivende byliv med gode restauranter og kulturelle oplevelser. Men de store eventyr ligger og venter et stykke uden for byen. Det kan derfor anbefales, at man lejer en bil og sætter kursen ud af Brisbane by.

Med billeje i Brisbane kan du eksempelvis køre østpå mod Moreton Bay, hvor nogle af verdens største sandøer ligger strøet i vandet med endeløse strande og et mangfoldigt dyreliv under vandet.

Eller læg vejen forbi en af områdets mange frodige nationalparker. For eksempel D’Aguilar National Park. Parken ligger kun 15 minutters kørsel fra byen, og det er den perfekte destination for en rask vandretur i det grønne. På vejen kan man blandt andet komme ansigt til ansigt med kænguruer og næbdyr. Der er en fantastisk udsigt til bjergene i området, og der er rig mulighed for at rulle picnictæppet ud undervejs.

Kultur og sightseeing
Brisbane har en vild underskov af små museer, udendørs scener og seværdigheder i centrum. På The Abbey Museum udstiller man en usædvanligt detaljeret samling af antikviteter og kunstværker fra blandt andet den europæiske middelalder.

Hvis man gerne vil se byen fra en lidt anden vinkel, kan man parkere lejebilen og hoppe om bord på en af de mange havnerundfarter, der sejler langs Brisbanes kyst. De fleste af rundfarterne foregår på en gammeldags pram, hvor kaptajnen fortæller historier om byen, mens man langsomt glider under broerne og forbi skylinen.

Hvis man er en gruppe, kan man også hyre en gammel militærbåd, der blandt andet sejler til Moreton Bay, ø-skattejagter, gourmet-picnics og meget andet. Turen derhen er halvdelen af morskaben.

Gastronomi og shopping
Queen Street Mall er stedet, hvis man er på udkig efter noget nyt til garderoben. Det store shoppingcenter rummer omkring 700 butikker med masser af fashion, og ikke langt derfra ligger Elizabeth Street, hvor man kan opdage Brisbanes kommende design-stjerner i Elizabeth arkaden.

Når sulten begynder at melde sig efter en lang dags slentren gennem byen, kan man søge mod en af Brisbanes mange hippe og afslappede restauranter, der drives frem af unge, ambitiøse kokke.

På restauranten Pony får man for eksempel serveret ukompliceret, australsk cuisine. Køkkenet er bygget op omkring en stor, åben grill, hvor sarte skaldyr og heftige bøffer bliver tilberedt hele aftenen. Som gæst en fantastisk udsigt over floden og byen, og hvis man har lyst til at blive siddende og nyde atmosfæren efter måltidet, har Pony også et dristigt cocktailkort.