Billeje fra Sydney Lufthavn

BillejePris.dk er en sammenligningside til billeje. Vi sammenligner priser hos flere forskellige udlejningsselskaber på en gang, så du let kan finde gode priser på biludlejning fra Sydney Kingsford Smith Lufthavn.Information om Sydney Lufthavn
Navn:
IATA:
Sted:
Land:

Se på kort

Sydney Kingsford Smith Lufthavn
SYD
Sydney
Australien

Officiel hjemmeside

KONTAKT INFORMATION
Adresse:
Sydney New South Wales 2020, Australien


Telefon: +61 2 9667 9111

BILUDLEJNINGSSELSKABER:
5 internationale, 3 lokale


Billeje fra andre lufthavne i Australien

Lufthavn
Sted
Adelaide
Brisbane
Cairns
Darwin
Hobart
Melbourne
Perth


Generel information om Sydney Lufthavn

Hurtige fakta om Sydney Lufthavn
Den travleste lufthavn i Sydney er Sydney Lufthavn. Det anslås i 2016, at over 43 millioner bruger Sydney lufthavn om året. Lufthavnen har over 114.000 passagerer igennem hver dag. Du finder nem transport til byen fra lufthavnen enten ved at leje en bil eller du kan bruge jernbane- eller vejforbindelser til at nå frem og tilbage. Sydney-lufthavnen spiller en afgørende rolle ikke kun transport af passagerer, men også den australske økonomi. Her er lidt mere om lufthavnen, og det er historie.

Om Sydney lufthavn
Sydney Lufthavn er designet til at understøtte væksten i den australske befolkning og er en af de vigtigste infrastrukturer i Australien i dag. Den forbinder til omkring 90 destinationer over hele verden. Den støtter økonomien og bidrager med 30,8 mia. hvert år. Den ligger 8 kilometer fra centrum af byen, så det er i en meget bekvem beliggenhed. Det hjælper med at støtte turisme såvel som forretningsbehov. Lufthavnen er designet til at hjælpe med at drive Sydney frem i fremtiden som et stort turistmål samt et sted at tilfredsstille forretningsbehov.

Historie
Sydney Lufthavn er en af de ældste lufthavne i verden. Det australske fly- og ingeniørfirma i 1919 lejede området fra Kensington Racing Club. Derefter blev der etableret en flyveplads, så fly kunne tage ud og lande. En bøjle blev bygget, og fly blev samlet. I november 1919 tog den første flyvning fra lufthavnen. I 1920'erne var der fly til Melbourne samt Adelaide fra Sydney. I 1940'erne blev der åbnet en passagerterminal i lufthavnen samt andre landingsbaner, så lufthavnen kunne rumme flere fly. Lufthavnen drives nu af den australske regering.

Terminaler
T1 International er gatewayterminalen, hvor passagererne håndteres. Omkring femten millioner går gennem denne terminal hvert år. T2 indenrigs terminal håndterer passagerer fra forskellige indenlandske flyselskaber som Tigerair, Regional Express, Virgin Australia og JetStar.

Fragt
Der er syv større lastterminaler i Sydney Lufthavn og fem lastoperatører. De fleste laster holdes i passagererne af flyet, og den anden transporteres med fly, der er dedikeret til fragt. Det anslås, at 517.000 tons last håndteres og eksporteres hvert år. Typisk last omfatter fremstillede varer, fisk og skaldyr, kød, frosne letfordærvelige varer og friske råvarer. Import er normalt i form af computerbildele og andre højværdiartikler fra fabrikanter over hele verden.

I dag
Sydney Lufthavn er i dag blevet ombygget og udvidet for at imødekomme de skiftende behov hos offentligheden og skræmme. Den nord-sydlige bane er ca. 3.962 meter lang, den øst-vestlige bane er omkring 2.530 meter lang, og den parallelle bane er på 2.438 meter lang. De nord-sydlige baner har HIAL eller High Intensity Approach Lighting, og alle baner har ILS eller Instrument Landing Systems, så lufthavnen kan rumme store mængder trafik og spore det med teknologi.


Artikler om Sydney Lufthavn


Biludlejning i Australien's største by Sydney
Australiens største by, Sydney, er verdenskendt som det enorme lands kulturelle centrum og hvis du skal finde biludlejning i Sydney kan du danne dig et overblik ved hjælp af vores søgemaskine. Læs mere