Billeje fra Ottawa Lufthavn

BillejePris.dk er en uafhængig sammenligningside til billeje. Vi sammenligner priser hos flere forskellige udlejningsselskaber på en gang, så du let kan finde gode priser på biludlejning fra Ottawa Macdonald-Cartier Lufthavn.Information om Ottawa Lufthavn
Navn:
IATA:
Sted:
Land:

Se på kort

Ottawa Macdonald-Cartier Lufthavn
YOW
Ottawa
Canada

Officiel hjemmeside

Billeje prisniveau:
Ifølge vores data er Ottawa Lufthavn den billigste lufthavn at leje bil fra i Canada.
KONTAKT INFORMATION
Adresse:
1000 Airport Parkway Private, Ottawa, ON K1V 9B4, Canada


ANDRE NAVNE:
Ottawa Macdonald-Cartier Internationale Lufthavn
Laéroport international Macdonald-Cartier


BILUDLEJNINGSSELSKABER:
6 internationale, 0 lokale


Billeje fra andre lufthavne i Canada

Lufthavn
Sted
Calgary, AB
Edmonton, AB
Halifax, NS
Island Lk/Garden Hill
Montreal
Toronto
Richmond, BC
Victoria


Generel information om Ottawa Lufthavn

Ottawa Macdonald-Cartier Lufthavn i korte træk
Ottawa Macdonald-Cartier International Lufthavn ligger i den canadiske hovedstad, Ottawa. Hovedstaden er placeret i provinsen Ontario. Lufthavnen er opkaldt efter den første premierminister, John A. Macdonald, og Sir George-Étienne Cartier, der var en canadisk statsmand. Lufthavnen ligger 13,4 kilometer syd for byen Ottawa. Hvis du lejer en bil, kan du komme fra lufthavnen til byen på cirka 20 minutter.

Det er landets sjette travleste lufthavn. Der var mere end 4,6 millioner rejsende og over 154.000 flybevægelser i år 2014. Air Canada har lufthavnen som midtpunkt for deres flyrejser.

Tidligere var lufthavnen egentlig udelukkende til militære formål, da der var militærbase der. I dag er lufthavnen base for det kongelige canadiske luftvåben.

Ottawa Macdonald-Cartier International Lufthavn anses som en ankomsthavn og er ejet af Nav Canada, som er et non-profit selskab, der driver det canadiske civile lufthavnssystem. Lufthavnen er bemandet af Canada Border Services Agency, som blandt andet sikrer grænsekontrol og toldvæsen.

Denne lufthavn har United States border preclearance faciliteter, som amerikanske told- og grænsebeskyttelsesofficerer står bag. Det er med til, at passagerer kan komme igennem de mange procedurer, der er for at komme til USA, inden de sætter sig ombord på flyet. Så bliver det lettere for rejsende at komme igennem nåleøjet, når de lander i USA.

Ottawa Macdonald-Cartier International Lufthavn har to flyvepladser, hvor du kan tage en taxa for at komme fra den ene til den anden. Der er et Nordfelt også kaldet “Uplands”, som blev funderet sidst i 20’erne. Her blev lufthavnen benyttet af Trans-Canada Air Lines, der var før Air Canada.

Uplands er stadig anvendt til alle former for luftfart, men der er kun en landingsbane i drift. I Nordfelt bliver der også repareret flykomponenter.

Derudover er der et Sydfelt, som har to landingsbaner, der egner sig til jetfly. Passagerterminalen er i den nordlige del mellem de to landingsbaner.

Omkring år 2000 begyndte planerne om at lave en ny terminal grundet efterspørgslen på øget luftfart trafik. I 2003 stod den nye terminal færdig, og den håndterer alle civile passagerer. For at få penge til den nye terminal lavede man en stigning i betaling til parkering - lidt uden for lufthavnen.

Nogle år efter - i 2006 - skete endnu en udvidelse af terminalen for passagerer. Den erstattede en gammel terminal med tårn fra år 1960. Der skulle være mere plads til flere porte og fly, hvor den gamle terminal lå placeret.

Ser man på selve bygningen af lufthavnen, er der tænkt gevaldigt over designet. Med Ottawa Macdonald-Cartier International Lufthavn har man ønsket at fremkalde en rolig og overskuelig oplevelse for de rejsende. I lufthavnen er der blandt andet udsmykket med kunst af canadiske kunstnere. Derudover er der kobber- og kalkstenafslutninger overalt og meget mere.

Lufthavnen har en af de travleste strækninger mellem Ottawa, Montreal og Toronto. Ottawa Macdonald-Cartier International Lufthavn har mange store nordamerikanske flyselskaber tilknyttet, og der er flere flyafgange til Europa og USA.

Flyselskaber i lufthavnen er blandt andet Air Canada, WestJet og Air Transat.