Biludlejning Danmark

Sammenlign priser på biludlejning i Danmark via os. Vi søger hos flere forskellige udlejningsselskaber på én gang, så du hurtigt kan danne dig et overblik og mulighederne for billeje i Danmark.

Billeje fra lufthavne i Danmark

Lufthavn
Sted
Billund
Rønne
Esbjerg
Karup
København
Roskilde
Sønderborg
Thisted
Aalborg
Kolind


Om Danmark


Danmark er den sydligste af de nordiske lande og ligger i Nordeuropa. Den tredjestørste by Odense, er med sine brostensbelagte gader og bindingsværkshuse hjembyen for Hans Christian Andersen. Danmark er også fødestedet til LEGO, verdens mest populære legetøj. Landet siges at være blevet formet af gletsjere, der bevægede sig langsomt over landmassen i istiden.

Danmark, Færøerne og Grønland betegnes samlet som den danske verden - hver af dem har deres egne parlamenter, men betragtes som en del af kongeriget Danmark. Grønland siges at være verdens største ø og er et selvstændigt dansk afhængigt område. Grønland har et areal på 2,2 millioner kvadratkilometer og en befolkning på 56.000. Færøerne er også en selvstændig enhed i kongeriget Danmark, verdens ældste kongerige.

Danmark ligger i den sydlige del af Skandinavien og har et areal på 42.430 km2 og en befolkning på ca. 5,7 millioner. København er hovedstaden og krone den valuta, der bruges. Dansk er det officielle sprog.

Kystlinjen er på over 7.300 km og er stiplet med indløb, kløft og laguner. Danmark deler en enkelt grænse med Tyskland. Danmark er forbundet med Sverige (den sydlige del) ved Øresundbroen (8 km lang), der har fire baner med trafik og to baner.

De mest populære og bemærkelsesværdige øer i Danmark er Sjælland, Fyn, Lolland og Bornholm. Mens den lille Bæltebro forbinder Fyn til Jylland, forbinder Storebæltsbroen Fyn med Sjælland. Vikingkrigere fra Danmark og andre skandinaviske lande angreb og raidede Europa, og dermed har mange af Danmarks moderne byer Viking-stemplet.

Selv om landet ligger i Nordeuropa, har Danmark et mildt klima, der kan tilskrives det varme vand i Golfstrømmen. Nordens nordmænd er hovedsageligt danskere, og de fleste er blonde, høje og blåøje. Danmark siges at have en af de højeste levestandarder i verden.

Danmark er medlem af Den Europæiske Union og kan prale af en moderne markedsøkonomi. Landet regeres af en dronning og regeringschefen er statsminister. Folketinget hedder Folketinget og består af 179 medlemmer. To fra Grønland og to fra Færøerne er inkluderet i dette. København er hjemsted for kongelige paladser, den fantastiske Nyhav, den ikoniske "Lille Havfrue" statue og Tivoli..

Danmark er ofte blevet afbildet som det "lykkeligste land i verden" og et sikkert og romantisk sted. Den kulturelle arv, bevaret i bygningerne og etablering, de maleriske landsbyer, musikfestivalerne, den biologiske mangfoldighed, de fantastiske strande, blidt rullende bakker har gjort Danmark til et godt feriemål.

Tag dig tid til at besøge den gamle havneby Aalborg, spisestederne i Århus, den søvnige fiskerby Skagen, Odense historiske bydel, klosteret og strande Nykobing Falster, Møns spektakulære kridtklipper og Danmarks katedraler og museer.SE OGSÅ: Populære sommerhusområder i Danmark på Sommerhusområder.dk