Billeje fra Lyon Lufthavn

BillejePris.dk er en uafhængig sammenligningside til billeje. Vi sammenligner priser hos flere forskellige udlejningsselskaber på en gang, så du let kan finde gode priser på biludlejning fra Lyon-Saint Exupéry Lufthavn.Information om Lyon Lufthavn
Navn:
IATA:
Sted:
Land:

Se på kort

Lyon-Saint Exupéry Lufthavn
LYS
Lyon
Frankrig

Officiel hjemmeside

Flyvetid:
Flyvetiden fra CPH til Lyon Lufthavn er Ca. 2 timer og 15 minutter
KONTAKT INFORMATION
Adresse:
69125 Colombier-Saugnieu, Frankrig


Telefon: +33 826 80 08 26

ANDRE NAVNE:
LyonSaint Exupéry Airport

BILUDLEJNINGSSELSKABER:
10 internationale, 2 lokale


Billeje fra andre lufthavne i Frankrig

Lufthavn
Sted
Grenoble
Basel Mulhouse Freiburg
Biarritz
Bordeaux
Cannes
Carcassonne
Clermont-Ferrand
Genève
Marseille
Montpellier
Nice
Tillé
Paris
Bastia
Saint-Jacques-de-la-Lande
Entzheim
Hyères
Toulouse


Generel information om Lyon Lufthavn

Lyon-Saint Exupéry Lufthavn ganske kort
Lyon-Saint Exupéry Lufthavn er en international lufthavn, som er placeret i den franske by Lyon i det østlige centrale Frankrig. Lufthavnen er beliggende i kommunen Colombier-Saugnieu. Der er omkring 20 kilometer til det centrale Lyon, og med bil er der en kørselstid på 45-50 minutter til Lyon.
Biludlejning Lyon-Saint Exupéry Lufthavn
Biludlejning Lyon-Saint Exupéry Lufthavn


Tilbage i midt 70’erne præsenterede daværende præsident Valéry Giscard d'Estaing lufthavnen, og kort tid efter kunne passagerer benytte sig af flyrejser.

Tidligere var lufthavnen kendt under navnet Lyon Satolas Lufthavn. Årsagen til det nye navn er, at luftfartspioner og forfatteren Antoine de Saint-Exupéry fyldte 100 år i år 2000 - det var en hyldest til ham. Han var fra Lyon og døde under 2. verdenskrig. Både lufthavnen og den nærliggende togstation foretog et navneskift.

Lyon-Saint Exupéry Lufthavn anses som en meget væsentlig lufthavn for regionen Auvergne-Rhône-Alpes, hvor blandt andet Lyon er placeret i. Siden slut 90’erne har lufthavnen været en vigtig lufthavn for det kendte flyselskab Air France.

Intet mindre end 8,5 millioner rejsende passerede lufthavnen i året 2013. Lufthavnen har kapacitet til 9,6 millioner rejsende årligt. Lyon-Saint Exupéry Lufthavn har tre terminaler og to landingsbaner. Af flyselskaber finder du en lang liste. Særligt easyJet og HOPPE! har mange flyafgange. Sidstnævnte er regionale flyvninger, som Air France ejer.

Kapaciteten i lufthavnen bliver endnu større i fremtiden, da man er i gang med opførelsen af en ny terminal. Den forventes at skulle åbne i 2017. Dog er planen, at en af de nuværende terminaler skal nedrives.

Lyon
Lyon er på en tredjeplads over Frankrigs største byer og indbyggertallet er steget og steget i årenes løb. I 2007 lå tallet på cirka 1,4 millioner (når forstæderne er medregnet). Uden forstæderne var befolkningstallet i 2010 på 484.344. Er man indfødt i Lyon, betegnes man som en Lyoner.

Lyons placering ligger ved floderne Saône og Rhône. Sidstnævnte er en 821 kilometer lang flod, som også krydser den schweiziske grænse. 550 kilometer af floden ligger i Frankrig.

Klimaet i Lyon er relativt mildt året rundt. I sommerperioden er der en fin varme. Fra juni-august ligger temperaturerne i gennemsnit på 23-26 grader, og der er mange solskinstimer.

Lyon er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste. Det er forståeligt med sine 2000 års historie, som blandt andet er afspejlet i de hyggelige brostensgader og de arkitektoniske bygninger. Ligeledes kan du opleve Vieux Lyon, som er et smukt kvarter, der tager dig tilbage til renæssancen.

En af hovedårsagerne til at Lyon er en stor turistattraktion er udsøgte muligheder for eksklusiv shopping, spændende antikvitetsmarkeder og kulturelle tilbud med museer, teater og festivaler.

Det siges, at spisestederne i Lyon er fantastiske. Nogle påstår, at de er bedre end mange steder i Paris. Så forvent at få en særlig gastronomisk oplevelse med dig hjem, hvis du besøger Lyon. Prøv for eksempel l'Auberge du Pont de Collonges, som har tre Michelin-stjerner. Stedet er indrettet med klunkemøbler, og maden giver en historisk oplevelse - da du kan få mad helt fra 60’ernes franske køkken. Bon appetit!


Senest fundne priser på billeje fra Lyon Lufthavn


Bil type
Dato
Pris
Chevrolet Spark
12-02-2021
182,- pr. dag

Køretider i bil fra Lyon Lufthavn


Destination
Ca. køretid
Lyonm
ca. 30 minutter
Jonage
ca. 15 minutter
Bron
ca. 20 minutter