Billeje fra Heraklion Lufthavn

BillejePris.dk er en uafhængig sammenligningside til billeje. Vi sammenligner priser hos flere forskellige udlejningsselskaber på en gang, så du let kan finde gode priser på biludlejning.Information om Heraklion Lufthavn
Navn:
IATA:
Sted:
Land:

Se på kort

Heraklion Lufthavn
HER
Kreta
Grækenland

Officiel hjemmeside

Flyvetid:
Flyvetiden fra CPH til Heraklion Lufthavn er Ca. 3 timer og 45 minutter
Billeje prisniveau:
Ifølge vores data er Heraklion Lufthavn den 5. billigste lufthavn at leje bil fra i Grækenland.
KONTAKT INFORMATION
Adresse:
Heraklion 716 01, Grækenland


Telefon: Yearly a

ANDRE NAVNE:
Nikos Kazantzakis

BILUDLEJNINGSSELSKABER:
10 internationale, 10 lokale
Generel information om Heraklion Lufthavn

Heraklion Lufthavn ganske kort
Heraklion Lufthavn er beliggende på den græske ø-perle Kreta. Lufthavnen kaldes også for Nikos Kazantzakis. Det navn er opkaldt efter den indfødte filosof og forfatter - han er kendt for Zorba Grækeren, hvilken fortælling der i øvrigt er blevet filmatiseret.
Biludlejning Heraklion Lufthavn
Biludlejning Heraklion Lufthavn


Heraklion Lufthavn er den primære lufthavn på Kreta og den næststørste i landet. Athens Internationale Lufthavn er den største. Hvert år benytter omtrent 5 millioner passagerer lufthavnen på Kreta.

Kretas primære lufthavn ligger cirka 5 kilometer fra Heraklion centrum. En tur i bil varer omkring 10 minutter fra lufthavn til byens midte.

Lufthavnens åbning var i marts tilbage i år 1939. Junkers Ju-52 (et tysk transportfly) var det første, der fløj til Heraklion Lufthavn. Men da 2. verdenskrig brød ud, stoppede flyvningerne. I 1946 - efter krigen - begyndte flyvningerne igen. Lufthavnen bliver også anvendt af det græske luftvåben (Hellenic Air Force), hvorfor du ikke må tage billeder eller optage video i lufthavnen.

Terminalbygningen er relativt lille arealmæssigt, og det betyder, at de travle dage virkelig er travle. Derfor risikerer du også, at skulle vente uden for bygningen på disse dage.

Der er desværre en del forsinkelser, men der er netop ved at blive fundet en løsning på problemet, da en ny lufthavn i nærheden er undervejs.

På trods af den relativt lille lufthavn er der mange flyselskaber tilknyttet Heraklion Lufthavn. Så der er også mulighed for at komme til og fra mange destinationer. Af flyselskaber er der blandt andet Ellinair, som er et græsk flyselskab, der har afgange til charterdestinationer. Ellers er der Lufthansa, Condor og mange flere selskaber, der er tilknyttet lufthavnen.

Heraklion
Byen betegnes som Kretas hovedstad og er den største by på øen. Heraklion er den fjerdestørste by i hele Grækenland. Indbyggertallet er på 140.730, og i kommunen med samme navn er der 173.393 indbyggere.

En af de helt særlige attraktioner for byen er de nærliggende ruiner af Knossos, som er et område med et slot. Området er dateret til at være Europas ældste by. Det rygtes, at Knossos havde en havn i området i 2000 f.Kr.

Fra Heraklion kan du også besøge andre store byer, som er på Kreta. Du kan køre af strækningen E75, som er integreret i det internationale E-vejnet (hovedveje i Europa). Byer, du kan komme til via strækningen, er blandt andet Agios Nikolaos, som er en charmerende kystby, der er placeret øst for Heraklion. Derudover kan du køre til Chania eller Rethymno. Chania er den næststørste by på øen.
Vejret i Heraklion
Hvis du virkelig er til varme temperaturer, så er det med at rejse til Heraklion - her er der gode temperaturer året rundt. Det skyldes Kretas beliggenhed, som medvirker til et middelhavsklima.

Om sommeren er der meget varmt med temperaturer op til 40 grader. Dog er der også meget vind på øen, som kan gøre sommervarmen lidt mere overskuelig.

Om vinteren er det også begrænset med nedbør. Ønsker du dig et sted, hvor vejret med stor garanti er sommerligt, er Heraklion er godt bud.


Senest fundne priser på billeje fra Heraklion Lufthavn


Bil type
Dato
Pris
Fiat 500
22-08-2020
128,- pr. dag
Fiat 500
12-07-2020
194,- pr. dag
Fiat Punto
26-08-2020
195,- pr. dag
Citroen C1
01-08-2020
221,- pr. dag
Køretider i bil fra Heraklion Lufthavn


Destination
Ca. køretid
Heraklion
ca. 10 minutter
Malia
ca. 30 minutter
Gazi
ca. 15 minutter