Billeje på Kreta i det azurblå Middelhav

Grækenland - Kreta - AF - 2. januar 2013
Solen bager fra en skyfri himmel, det azurblå Middelhav klukker i strandkanten, og duften af friske appelsiner og citroner blæser i vinden. Det er intet under, at Kreta rangerer som et af Europæernes foretrukne feriesteder og leder du efter billeje på Kreta er du kommer til det rette sted.

Billeje på Kreta finder du bedst ved at sammenligne priserne hos flere biludlejere på én gang og det er netop hvad vores søgemaskine gør. Med få klik kan du finde billig billeje på Kreta fordi vi søger hos en række biludlejere for dig når du bruger vores system.

b>Til stranden i lejebil
Kreta er begavet med noget nær det mildeste klima i Europa kombineret med nogle af de fine sandstrande. Elafonissi på Kretas sydvestlige spids regnes for at være Grækenlands fineste strand. Den hvidsandede lagune-strand er det perfekte sted for børnefamilier. Vandet er lavt og krystalklart. De lidt større medlemmer af familien kan gå på opdagelse i de smukke koralrev, som ligger et par hundrede meter fra stranden.

I Chersonissos, Stalida og Mália hersker en mere ungdommelig stemning. I løbet af dagtimerne er strandene præget af surfbrætter og solbrune feriegæster. Om aftenen forvandles områderne til et festparadis med hippe natklubber og kulørte cocktails.

Vin og vandreture
Efter et par dage ved vandkanten er det måske på tide at se nogle af Kretas øvrige seværdigheder. Hvem vidste for eksempel, at Kreta har en imponerende produktion af vin? Med billeje på Kreta kan du aflægge et visit hos vingårdene omkring Iraklion, hvor man kan smage sig gennem de lokale druer. Husk at aftale, hvem der kører hjem.

Kreta er i virkeligheden den ene ende af en lang bjergkæde af kalksten, som strækker sig ud i havet. Skabelsen af de mægtige bjerge har også ført til et enestående landskab af vidstrakte kløfter og rå klipper, der strækker sig gennem øen.

Øens unikke natur gør Kreta til et godt sted for en rask vandretur. Let erfarne vandrere kan prøve kræfter med turen gennem den overdådige Samariá-kløft. Den 18 kilometer lange kløft er Europas længste og strækker sig fra Omalós-højsletten til havnebyen Agíe Rouméli på sydkysten. Vandreturen tager omkring en halv dag, og det gælder om at stå tidligt op, så man undgår middagsheden. For de mindre erfarne vandrere er Imbros-kløften på 7 kilometer et godt alternativ.

Vulkanøerne
Hvis man har lyst til at bevæge sig lidt uden for Kreta, kan man hoppe på hurtigbåden til Santorini – den berømte vulkanø. Santorini har en række lækre strande med lavasand langs østkysten, hvor man kan dase i vandkaten, surfe eller gå en tur langs promenaden. Har man ikke fået varmen endnu, kan man følge med på en af de daglige ture til vulkanøen Nea Kameni. Her kan man bestige den dampende vulkan og få en fantastisk udsigt over hele området.

Inden du tager din lejebil med til Santorini bør du dog tjekke med biludlejeren at det er i orden.

Billeje i Grækenland?
Søg billig billeje hos flere selskaber på én gang.