Lejebil fra Kos Lufthavn i Grækenland

Grækenland - Kos - AF - 2. januar 2013
Kos – Bølgen blå fra flere vinkler
I udkanten af det græske øhav, tæt ved Tyrkiets kyst, ligger den solbeskinnede ø Kos. For få år siden var hovedbyen, som også hedder Kos, kendt som Grækenlands festcentral med dunkende diskoteker og festglade unge turister i nattelivet. Men i dag er Kos et spændende rejsemål for enhver, der leder efter smuk natur, rig kultur og solbeskinnede sandstrande.

Billeje på Kos
På Kos kan du blandt andet leje bil fra Kos Lufthavn og tage lejebilen direkte til hotellet. Ved at leje bil direkte fra lufthavnen sparer du gebyret til bustransporten som mange charterselskaber tager. Dette gebyr ligger typisk på 100,- pr. person, som du altså kan benytte på billeje i stedet.

Lej bil og se Pyli og Marmari
Mange vælger at indlogere sig i hovedbyen Kos. Men det er ude i de mindre landsbyer, man for alvor oplever den charmerende ø. Det er derfor en god ide at leje en bil, så man nemt kan komme rundt. Smid taskerne på hotellet og kom i gang med at opleve Kos.

15 kilometer sydvest for hovedbyen ligger den lille landsby Pyli. Omgivet af knejsende oliventræer og grønt buskads ligger de traditionelle stenbygninger og den centrale plads, hvor de lokale mødes under solen på kaffebarer og taverner.

Et af de gamle huse er omdannet til et lille museum, som man kan besøge. Og ikke langt derfra finder man kirken Stavros og den hellenistiske gravplads Charmilion. Udsigten fra byen over de bløde, grønklædte bakkedale er også noget for sig.

Efter en slentretur gennem Pyli kan man tage en dukkert i de azurblå bølger ud for kysten ved Marmari. Den lille landsby ligger fire kilometer nord for Pyli, og der er både mulighed for at svømme og dyrke forskellige former for vandsport ved stranden. Man kan også nøjes med at dase i det gyldne sand.

Udflugter på Kos
Fra havnen i Kos kan man hoppe om bord på et utal af udflugter til de omkringliggende øer. For eksempel kan man sejle til den lille vulkanø Nisyros, der ifølge den græske mytologi blev skabt, da havguden Poseidon smed et klippestykke efter titanen Polivotis, som nu ligger og brummer under jordskorpen.

Med sine kridhvide huse og smukke udsigt er hovedbyen Mandraki en rigtig havneby. Her kan man vandre en tur gennem byen, snuppe en kop kaffe på en af café eller besøge klosteret på toppen af øen. Herfra har man en unik udsigt over øen og havet.

Parker bilen og få en fisk på havnen
Tilbage i Kos kan man parkere lejebilen og sætte sig i solnedgangen på en taverne og nyde synet af de store luksusyachter, der skvulper i havnen. Havnefronten byder på et væld af restauranter. Og menukortet er som regel præget af lokale råvarer som skaldyr og fisk.