Ingen selvrisiko

Nogen biludlejere tilbyder at man kan købe et produkt til fjernelse af selvrisiko og ofte skrives det som "ingen selvrisiko".

Produktet fungerer oftes på den måde at du betaler den selvrisiko du skal, til forsikringselskabet og så refunderer buludlejningsselskabet din selvrisiko efterfølgende.

Der er som regel en række betingelser der skal være opfyldt, for du kan få selvrisikoen refunderet. Det kan være en skadesrapport fra politiet, dokumentation fra forsirkingsselskabet eller lignende.

Det er altid en god idé at ringe til biludlejeren for at høre hvordan du skal forholde dig, hvis du kommer ud for en skade.

Undtagelser
At man har købt et produkt til fjernelse af selvrisiko eller "ingen selvrisiko" betyder dog ikke nødvendigvis at man aldrig kommer til at betale for en skade.

Tillægsforsikringer der fjerner selvrisikoen, er ofte kun til gavn, i de tilfælde din skade er omfattet af en forsikring og derfor kan man altså godt have en risiko for selv at skulle betale for en skade, selvom man har tegnet en tillægsforsikring til fjernelse af selvrisiko.

Forsikringen giver dig kun selvrisikoen tilbage, såfremt du skal betale en selvrisiko, hvilket du kun skal hvis du får en skade der er dækket af en af dine forsikringer.

Hvis du eksempelvis får en skade på det ene dæk og "skader på dæk" ikke er inkluderet i de forsikringer du har tegnet, så skal du selv betale for skaden og får ikke noget refunderet..

Er "skader på dæk" derimod inkluderet i dine forsikringer, får du en eventuelt selvrisiko tilbage, hvis du har tegnet en tillægsforsikring der fjerne selvrisikoen.