Billeje fra Dublin Lufthavn

BillejePris.dk er en uafhængig sammenligningside til billeje. Vi sammenligner priser hos flere forskellige udlejningsselskaber på en gang, så du let kan finde gode priser på biludlejning.Information om Dublin Lufthavn
Navn:
IATA:
Sted:
Land:

Se på kort

Dublin Lufthavn
DUB
Dublin
Irland

Officiel hjemmeside

Flyvetid:
Flyvetiden fra CPH til Dublin Lufthavn er Ca. 2 timer og 15 minutter
Billeje prisniveau:
Ifølge vores data er Dublin Lufthavn den billigste lufthavn at leje bil fra i Irland.
KONTAKT INFORMATION
Adresse:
Dublin, Irland


Telefon: +353 1 814 1111

ANDRE NAVNE:
Aerfort Bhaile Átha Cliath

BILUDLEJNINGSSELSKABER:
9 internationale, 1 lokale
Generel information om Dublin Lufthavn

Dublin Lufthavn helt kort
Dublin Lufthavn ligger i Irland og er den største i landet. Lufthavnen er placeret omkring 12 kilometer nord for Dublins centrum. Det vil derfor give en køretur i bil på omkring 30 minutter. Du kan komme til centrum fra lufthavnen enten med billeje eller bus. Der er planer om en undergrundsjernbane, men det vides endnu ikke, hvornår den bliver opført.
Dublin, Irland
Billeje fra Dublin Lufthavn gør det hurtigere at komme rund i Dublin. Foto: iStockPhoto


I 2007 håndterede Dublin Lufthavn 23,2 millioner rejsende. Langt de fleste - 22,3 millioner - tog en flyafgang til/fra lande uden for Irland. Nogle år efter, i 2013, var der et fald i antal rejsende, da Dublin Lufthavn servicerede 20,2 millioner det år. Men i 2015 steg tallet igen og var højere end rekorden i 2008, som lå på 23,46 millioner rejsende. I 2015 lå det på omkring 25 millioner rejsende.

Dublin Lufthavn er knudepunkt for Aer Lingus, som er et Irsk luftfartsselskab, samt det store lavprisflyselskab Ryanair, der ligeledes er irsk baseret. På en top 3 over de største flyselskaber i Dublin Lufthavn ligger CityJet, som er et regionalt irsk flyselskab.

Fra Danmark kan du blandt andet rejse til Dublin lufthavn via Aer Lingus eller SAS. Begge afgange er fra Kastrup Lufthavn.

De første spadestik til lufthavnen blev taget i 30’erne, hvor flyselskabet Aer Lingus blev etableret i lufthavnen til civil brug. Flyselskabet startede afgange på den daværende militærflyveplads Casement Aerodrom i Badonnel, hvilken lufthavn skulle erstattes af en lufthavn i Dublin.

Perioden fra 90’erne til midt 00’erne er blevet døbt det såkaldte Celtic Tiger, som var en positiv periode med økonomisk vækst i Irland. Væksten skete på grund af udenlandske investeringer. Det betød samtidig en større efterspørgsel på forretningsrejser i Irland og ikke mindst en forbedring i turismen.

Alt dette har skabt en masse nyarbejdere i landet - særligt fra Østeuropa. Desuden har det medført flere flyruter i Dublin Lufthavn.

Der er 22 interkontinentale ruter til Nordamerika, Afrika samt Mellemøsten i Dublin Lufthavn. Siden 2010 har der været flyafgange fra lufthavnen til Abu Dhabi. Vil du gerne til Nordamerika, er der hele 17 destinationer i Nordamerika, du kan rejse direkte til fra Dublin Lufthavn.

Dublin Lufthavn er en af de eneste lufthavne i Europa, som har United States border preclearance for amerikanske passagerer. Denne ordning gør det muligt at ordne papirarbejdet inden afrejse til USA, hvilket alt andet lige gøre indrejsen nemmere.

Lufthavnen er opbygget af to terminaler, som hedder Terminal 1 og Terminal 2. Terminal 1 blev officielt åbnet i 1972 og kunne på daværende tidspunkt rumme omkring 5 millioner rejsende årligt.

Der er løbende sket udvidelser og forbedringer af Terminal 1. Og i 2009 skete en større udvidelse, da der blev etableret flere detailforretninger i terminalen. Terminal 1 er primært til kortere flyvninger, men også flyafgange, der flyver længere, er tilknyttet Terminal 1.

Terminal 2 kan servicere op til 15 millioner passagerer om året. I alt kan lufthavnen i skrivende stund håndtere omkring 35 millioner rejsende på årsbasis. I denne terminal er de fleste langdistanceflyvninger.

Der er tilknyttet et hav af flyselskaber i lufthavnen. Blandt andet Aegean Airlines, CityJet og Ryanair.


Senest fundne priser på billeje fra Dublin Lufthavn


Bil type
Dato
Pris
Ford Ka
30-03-2020
96,- pr. dag