Billeje i Metropolen Milano

Italien - Milano - AF - 2. januar 2013
Mode, malerkunst, fodbold, opera og gotisk arkitektur. Alt sammen i verdensklasse. Alt sammen i Milano. Med billeje i Milano kan du opleve Milano som ligger i det nordlige Italien og er kendt som landets finansielle centrum. Gennem 1900-tallet var Milano kendt for sin store industri, men i dag forbinder de fleste byen med mode og kultur.

Byen har en velfungerende infrastruktur med bus, tog og metro. Men hvis man har planer om at bevæge sig rundt til de mange forskellige attraktioner, kan det være en fordel med billeje i Milano.

Operahuset Teatro alla Scala regnes for at være blandt de tre bedst operahuse i verden. Bygningen blev opført under østrigsk styre i 1770’erne og trækker stadig operaelskere til Milano fra nær og fjern. Hvis man ikke interesserer sig for opera, er bygningen stadig et besøg værd. Der er tilknyttet et museum, som er overdådigt indrettet med gamle instrumenter og malerier af kunstnere, der har optrådt i operaen.

En anden udstilling, der bestemt er en omvej værd, finder man på kunstmuseet Brera. Museet indeholder en af de vigtigste samlinger af italiensk malerkunst med værker af blandt andre Tizian og Rafael. Samlingen er udstillet i et palads fra 1600-tallet og fordelt på 38 forskellige sale.

Husk at du meed vore søgemaskine kan sammenligne prisen på billeje i Milano finde billig lejebil.

Domkirken og fodbold
Midt i Milanos bymidte rejser sig en gigantisk kasse, som på ingen måde forsøger at passe ind i de øvrige omgivelser. Prøv billeje i Milano og besøg den 108 meter høje domkirke, også kaldet Duomo, er byens varetegn og overgås i størrelse kun af Peterskirken i Rom. Kirkens enorme størrelse accentueres af de 135 spir og 3.400 statuer, som pryder ydersiden, og den stod først klar i slutningen af 1800- tallet – små 500 år efter byggeriet blev påbegyndt. Hvis man vil have en unik udsigt over byen, kan man gå en tur på kirkens marmortag, der er formet som et gigantisk kors.

En anden af Milanos helligdomme må siges at være fodboldstadionet San Siro. Klubberne Inter og Milan har begge hjemme på det store stadion, som bliver forvandlet til en sitrende heksekedel, hver gang de to hold mødes på grønsværen. Når der ikke er kamp, kan man lægge vejen forbi det indbyggede museum, hvor der er udstillet trøjer, medaljer og film samt 24 voksfigurer af berømte spillere.

Shopping, mad, mode, storby
Milano er en mode-by. Det er her, designere som Versace, Armani og Dolce og Gabbana slår deres folder. Og det er ikke billigt. Til gengæld betaler man for kvalitet, og der er butikker nok til en hel ferie. Det at slentre en tur gennem bymidten er i sig selv en oplevelse.

Ingen italiensk by uden kulinarisk stolthed. Milano er hjemsted for en række udsøgte restauranter. Hvad enten man er til klassikere som gylden safran-risotto hos den feterede kok Carlo Cracco eller en ydmyg pizza langs Via De Amicis, kan man få stillet sin sult i Milano.