Biludlejning Østrig

Sammenlign priser på biludlejning i Østrig via os. Vi søger hos flere forskellige udlejningsselskaber på én gang, så du hurtigt kan danne dig et overblik og mulighederne for billeje i Østrig.

Billeje fra lufthavne i Østrig

Lufthavn
Sted
Innsbruck
Salzburg
Schwechat


Billeje i Østrig – fra storbyen til skiliften


Østrig er bjergenes land. Omkring 60 procent af landet er dækket af bjerge, og de mægtige alpetinder er med til at gøre Østrig til en af verdens mest populære skisportsdestinationer. Men det lille land i midten af Europa har meget mere at byde på.

Storbyer som Wien og Salzburg emmer af det gamle Europa. Det er let at forestille sig store kunstnere som Mozart, Strauss og Klimt spankulere rundt mellem de barokke bygningsværker og autentiske kaffehuse. Og gamle traditioner som den årlige nytårskoncert i Wien er elegant ført videre i det nye årtusind.

Hvad enten man besøger Østrig om sommeren eller vinteren, har det fortryllende land noget at byde på. Fra kultur- og storbyferie til vild natur og action på pisterne.

Om sommeren springer byernes mange smukke haver ud i fuldt flor. Besøg for eksempel den klassiske barokhave ved Belvedere slot i Wien. Den smukke udsigt fra haven over Wien har givet navn til slottet. Belvedere betyder noget i retning af ”fantastisk udsigt”.

Selve haven er holdt i en stram barokstil med streng symmetri, snorlige blomsterbede og mytologiske figurer langs gangstierne.

For de kunstinteresserede er Wien et rent slaraffenland. Det var her den verdenskendte maler Gustav Klimt grundlagde kunstnerkollektivet Wiener Secession og gik til kamp mod den etablerede kunstelite. Han var desuden en af de væsentligste bidragydere til den såkaldte jugendstil, som var fremherskende i Europa for godt et århundrede siden.

Malerens vigtigste værker kan ses på galleriet Belvedere Paladset og Leopold Museet. Wien Museum udstiller desuden verdens største samling af Klimts tegninger. Omkring 400 af de 3.000 tegninger, der stadig eksisterer, er udstiller på museet.

Vinen
Efter en dag i kulturens tegn kan man passende sætte sig ind på en af Wiens hyggelige etablismenter og nyde et glas af den lokale drue. For mange er Østrig et uudforsket kapitel i vinens leksikon. Men vindyrkning har faktisk været en stolt tradition, som er blevet nedarvet gennem generationer af østrigske bønner i flere århundreder.

Vinkendere taler om ”Det østrigske vinmirakel”. Men der er snarere tale om overlagt kælen for kvaliteten end tilfældige mirakler. Det meste af den østrigske vin bliver dyrket af små producenter, og der er en voldsom variation i smag og fylde, som vil komme bag på de fleste.

For de mere end almindeligt vininteresserede, er den årlige ”WeltWeinFestival” en begivenhed, der er værd at besøge. Hvert år slår det luksuriøse hotel Palais Coburg dørene op for sin verdensberømte vinkælder, og i løbet af tre dage kan gæsterne smage unikke vine fra 60 af verdens dygtigste vinavlere. Adgang til arrangementet koster helt op mod 1.000 euro.

Hvis man gerne vil opleve et stykke af den østrigske vinkultur uden udskrivninger i den firecifrede størrelsesorden, kan man køre et lille stykke nordpå til vinområdet Kamptal. Her dyrker man nogle af Europas bedste Riesling-druer. Og de idylliske omgivelser indbyder til lange cykel- eller gåture langs områdets floder.

Bjergene om vinteren
Om vinteren bliver Østrig forvandlet til et alpint skiparadis. Særligt områderne Tyrol og Salzburg har optimale forhold til ski. Lej en bil i Wien og sæt kursen mod de sneklædte pister.

De fleste steder har faciliteter til både børn og voksne. Og der er også noget for dem, der foretrækker at opleve de maleriske kulisser i et mere roligt tempo. Langrend er en utroligt populær disciplin i Østrig. Alt udstyr kan typisk lejes på stedet, og der er anlagt ruter i alle tænkelige højder og sværhedsgrader.

Det er en unik oplevelse at glide gennem Alperne, mens solen står højt på en frostklar himmel, og sneen knaser under skiene.

Hvis man er mere til action og adrenalin, kan man få tilfredsstillet sine lyster i de mange såkaldte funparks og snowparks. Her mødes snowboardere og freestyle-skiere omkring vilde hop og stejle pister. Hvad enten man er meget erfaren eller nybegynder, barn eller voksen, findes der en funpark, der kan imødekomme ens behov.

Bjergene om sommeren
Om sommeren forsvinder de fleste skigæster med sneen. Den sydlige og sydøstlige del af Østrig bliver omdannet til et roligt bjerglandskab, som er det oplagte landskab for en aktiv ferie.

Bjergene og floderne omkring giver mulighed for rafting, rappelling, mountainbiking, vandring og bjergbestigning.

I de sydøstlige egne er der overraskende nok også god mulighed for at holde en vaskeægte badeferie. Den varme sol og søernes lille gennemstrømning gør, at søer som Neusiedler See er populære rejsemål om sommeren.

Søen ligger på grænsen mellem Østrig og Ungarn og har et areal på 315 kvadratkilometer. Ud over at tage en dukkert kan man også sejle og surfe i den store sø.


SE OGSÅ: Populære skiområder i Østrig på Skiområder.dk