Billeje fra Zürich Lufthavn

BillejePris.dk er en uafhængig sammenligningside til billeje. Vi sammenligner priser hos flere forskellige udlejningsselskaber på en gang, så du let kan finde gode priser på biludlejning fra Zürich Lufthavn.Information om Zürich Lufthavn
Navn:
IATA:
Sted:
Land:

Se på kort

Zürich Lufthavn
ZRH
Zurich
Schweiz

Officiel hjemmeside

Flyvetid:
Flyvetiden fra CPH til Zürich Lufthavn er Ca. 1 time og 55 minutter
KONTAKT INFORMATION
Adresse:
8058 Zürich-Flughafen, Schweiz


Telefon: +41 438162211

ANDRE NAVNE:
Flughafen Zurich

BILUDLEJNINGSSELSKABER:
7 internationale, 1 lokale


Billeje fra andre lufthavne i Schweiz

Lufthavn
Sted
Mulhouse/basel
Genève


Generel information om Zürich Lufthavn

Hurtige fakta om Zürich Lufthavn
Zürich Lufthavn ligger 13 kilometer nord for Schweiz’ største by, Zürich, der dog ikke er hovedstad i landet. Det er Bern derimod, selvom det “kun” er den fjerdestørste by i landet. Zürich Lufthavn har et areal, der berører alle kommunerne i kanton Zürich. Fra Zürich Lufthavn til byens centrum er der en kørselstid på cirka 20-25 minutter i bil.
Biludlejning Zürich Lufthavn
Biludlejning Zürich Lufthavn


Lufthavnen har i dag tre landingsbaner og servicerede omkring 24,8 millioner mennesker i 2012, hvor der var mere end 270.000 start og landinger. Lufthavnen har kapacitet til 36 millioner passagerer om året.

14. juni 1948 blev lufthavnen etableret. Det første fly til udlandet fra Schweiz (nær den nuværende Zürich Lufthavn) lettede den 21. juli 1921, men først i år 1943 faldt tankerne på at finde et sted til en lufthavn nær Zürich. Et par år inden lufthavnen blev bygget (i 1948) fandt man området til den nye lufthavn.
Det tog hurtigt fart, for allerede et år inden den var færdigbygget, håndterede lufthavnen mere end 130.000 passagerer.

I 1971 kom en ny terminal til, som var længe undervejs på grund af manglende økonomi til opførelsen af den.

I 00’erne blev Zürich Lufthavn til en privatejet virksomhed.

Lufthavnen har i dag tre terminaler; Terminal A, Terminal B og Terminal E. Disse er forbundet af en central bygning kaldet Airside Center, som blev opført i år 2003. Udover disse terminaler er der blandt andet også et lufthavnscenter, et indkøbscenter, en togstation og et område, hvor der afgår busser og sporvogne.

Der er butikker og mulighed for en bid mad i terminalerne og i lufthavnscenteret foran ankomstområdet, som er åbent for alle.

Terminal A benyttes primært til flyrejser inden for Schengen-området. Der er også flyvninger indenlands i Schweiz her.Terminal B har gates, der hedder både B og D. Denne terminal gennemgik en ombygning i tre år og åbnede igen i 2011. Den anvendes også til Schengen-lande, men også til andre destinationer.

Terminal E ligger længere væk fra de øvrige terminaler, som ligger i forlængelse af hinanden. Terminal E benyttes kun til andre lande end Schengen-lande.

Flyselskaber, der er tilknyttet Zürich Lufthavn, er blandt andet easyJet, Edelweiss Air, Germania Flug og Swiss International Air Lines. Swiss Air Lines har det største tag i passagerne i denne lufthavn.

London, Berlin og Wien er blandt de travleste europæiske ruter i Zürich Lufthavn.

Zürich
Zürich har et indbyggertal på mere end 400.000. Det helt særlige ved Zürich er, at byen er utrolig smuk med dens omkringliggende skønne natur. Desuden ligger Zürich-søen i byen, og i forlængelse af denne ligger den 36 kilometer lange flod Limmat.

Zürich ligger i det nordlige Schweiz og har et areal på 91,88 km2.

I byen finder du spændende seværdigheder, eksempelvis Kunsthaus tæt på det flotte torv Heimplatz. Kunsthaus er et kunstgalleri, hvor du kan se helt store udstillinger med blandt andet Rembrandt og Picasso. Desuden gemmer galleriet på den største samling af mesterværker fra Edvard Munch - uden for Skandinavien. Byen emmer af kultur, kunst og arkitektur.

Ellers kan du naturligvis komme på bådtur ned ad den smukke flod, som løber gennem byen. Du kan også komme på vandring i bjerge eller ved floden Sihl.

Listen af seværdigheder er lang, så du skal nok få tiden til at gå i Zürich.