Billeje fra Aberdeen Lufthavn

BillejePris.dk er en uafhængig sammenligningside til billeje. Vi sammenligner priser hos flere forskellige udlejningsselskaber på en gang, så du let kan finde gode priser på biludlejning fra Aberdeen Dyce Lufthavn.Information om Aberdeen Lufthavn
Navn:
IATA:
Sted:
Land:

Se på kort

Aberdeen Dyce Lufthavn
ABZ
Aberdeen
Skotland

Officiel hjemmeside

Billeje prisniveau:
Ifølge vores data er Aberdeen Lufthavn den 3. billigste lufthavn at leje bil fra i Skotland.
KONTAKT INFORMATION
Adresse:
Dyce, Aberdeen, England, Skotland


Telefon: +44 844 481 6666

ANDRE NAVNE:
Aberdeen International Airport
Dyce
Port-adhair Eadar-nàiseanta Obar Dheathain


BILUDLEJNINGSSELSKABER:
10 internationale, 4 lokale


Billeje fra andre lufthavne i Skotland

Lufthavn
Sted
Edinburgh
Glasgow


Generel information om Aberdeen Lufthavn

Aberdeen Dyce Lufthavn fakta
Aberdeen International lufthavn ligger i det nordlige Skotland tæt på forstaden Dyce, der er
placeret 9 km nordvest fra centrum af havnebyen Aberdeen. Turen imellem lufthavnen og selve Aberdeen tager små 20 minutter i bil, hvilket mange rejsende hvert år benytter sig af.

I 2016 florerede lige i underkanten af 3 millioner passagerer igennem denne lufthavn, der i forlængelse af voksende krav siden sin indvielse har udvidet af flere omgange. I dag har lufthavnen én passagerterminal, der sørger for rutefly og charter, fire terminaler til helikopter-operationer i Nordsøen samt en mindre tilstødende terminal til den primære passager-terminal, der benyttes af olie-virksomheder.

Dette giver indblik i Aberdeen lufthavns internationale kaliber, som også dækker behov for industrien. I dag sender lufthavnen passagerer afsted fra over 20 flyselskaber til et udvalg af op imod 70 destinationer hver eneste dag.

I forlængelse af Aberdeen International Lufthavn tilbydes overnatning på otte hoteller og nem booking af parkering hjemmefra, uanset om du skal være på tur længe eller blot henover en weekend.

Når du skal videre fra lufthavnen kan du, via bus 80 Dyce Airlink, finde tog fra Dyce togstation. Busserne til stationen går hvert 20. minut og tager et kvarter, hvorefter du kan fange en afgang til Aberdeen, Dundee, Edinbourg eller Glasgow. På samme måde går der busafgange fra lufthavnen - men ønsker du en nem og komfortabel rejse videre, kan det varmt anbefales at leje en bil på besøg i Skotland.

Fra Aberdeens internationale lufthavn udbydes billeje via de største udlejningsvirksomheder kun 2 minutters gang fra hovedterminalen. Du finder biludlejningen ved at dreje til venstre, når du forlader lufthavnsbygningen. Med bilnøglen i hånden er du klar til at køre derfra via hovedvejen, A96, hvilket sparer dig ventetid og skift imellem bus og tog.

Det er værd at bemærke, at lufthavnen i Aberdeen historisk set udmærker sig ved at være verdens største kommercielle helipads, der er en term for lufthavne med helikopterflyvninger.
Aberdeen-lufthavnen blev indviet tilbage i 1934 af en forretningsmand og politiker ved navn Eric Gandar Dower og blev national i 1947. Helikopterflyvninger begyndte fra 60’erne, efter det blev opdaget, at der fandtes olie i Nordsøen, hvilket kickstartede en skotsk olieindustri.

Lufthavnens rolle var derfor i mange år særligt at skabe effektive forbindelse mellem fastlandet og olieplatforme på havet, hvilket inden længe sørgede for, at Aberdeen Internationale lufthavn blev verdens største kommercielle helipads

I dag optager flyvning med helikopter knap halvdelen af transporten i luften fra kystområdet i Skotland, hvilket gør helikopterflyvninger lige så aktuelle som dengang, da over 450.00 passagerer hvert år flyves med roterende vinger fra Aberdeen Lufthavn.

Siden 2000 har lufthavnen udvidet af flere omgange for at dække efterspørgslen, og lufthavnen er i dag ejet og styret af AGS Airports, som også opererer i Glasgow og Southampton lufthavne.

Om Aberdeen
Byen Aberdeen i det nordlige Skotland er det største olierelaterede centrum i Europa, hvilket medfører et blomstrende forretningsliv. Der er dog meget mere i byen med knap 200.000 indbyggere. Aberdeen byder på intense naturoplevelser såvel som et livligt kulturliv, der skaber festivaler og events indenfor alt fra gastronomi til musik og kunst.

Dette gør bl.a. Aberdeen til Skotlands tredje mest populære by at besøge. Og byen er oplagt til shopping, uddannelse, historieinteresserede og weekendture væk fra det danske. I folkemunde kaldes byen den sølv by, hvilket beskriver et bybillede, der bærer præg af levn fra midten af 1800-tallet, hvor der blev benyttet granit som byggemateriale. Resultatet: skinnende bygningsfacader på solbeskinnede dage, imponerende granitsøjler og fascinerende, iøjefaldende arkitektur.

Aberdeen har udover sin kultur- og historieside en lang kystlinje, der medvirker til et klima med kølige somre og milde vintre, hvilket hertil tager sig godt ud på en køretur. Byen er i flere gange blevet udnævnt som verdens bedste by at bo i - og den er derfor afgjort et besøg værd.


Senest fundne priser på billeje fra Aberdeen Lufthavn


Bil type
Dato
Pris
Ford Fiesta
01-06-2021
183,- pr. dag