Sådan undgår du de værste fælder når du lejer bil i Spanien

Billeje Spanien - Gode råd - AF - Opdateret 16. juli 2017
Når man lejer bil, vil man gerne undgår overraskelser såsom ekstra gebyrer, ekstra tilkøb man ikke har brug for og lignende. Vi har samlet en liste med gode råd til dig der overvejer at leje bil i Spanien.

Gode råd til billeje i Spanien
Med nogle få gode råd kan du let undgå ekstra gebyrer og andre overraskelser, når du lejer bil i Spanien. Foto: iStockPhoto.com
Det første du bør vide er at det på ingen måde er farligt at leje bil i Spanien. Spanien har som de fleste andre lande en veludviklet industri for biludlejning og i langt de fleste tilfælde forløber billeje uden problemer.

Der er dog nogen selskaber i blandt andet Spanien og Portugal der på grund af den øgede konkurrence har forsøgt sig med utrolig lave priser på nettet, for derefter at opkræve ekstra gebyrer for alle mulige ting, når man afhenter bilen.

Vi har derfor samlet denne oversigt med ode råd om hvordan man undgår den type gebyrer man ofte støder på. Så uden yderligere introduktion kommer her vores gode råd til billeje i Spanien.

Råd 1: Vælg altid en bil med neutral brændstof politik
Når man lejer bil er det normal kutyme at man får udleveret bilen med en bestemt mængde brændstof og skal aflevere den med den samme mængde brændstof.

Med andre ord - man modtager bilen med fuld tank og når man afleverer den, skal tanken så også være fuld. Det er til at forstå og det er en fair måde at gøre det på.

Her er det så at nogen selskaber i blandet andet Spanien, der kører med en anden måde at gøre det på, så du ender med at betale mere for din billeje.

Den første alternative metode nogen biludlejere benytter er en hvor du får udleveret bilen med en fuld tank og skal aflevere den med tom tank. Du bliver opkrævet betaling for den fulde tank når du afhenter bilen, men får ikke refunderet for eventuelt ubrugt brændstof når du afleverer bilen.

Dermed ender du med at have betalt for noget brændstof du ikke bruger, da det er stort set umuligt at aflevere bilen med hel tom tank. En anden faktor er at den liter pris du betaler for brændstof til udlejeren, ikke nødvendigvis er ligesp billig som hvis du selv tankede.

En anden metode der har set dagens lys hos nogen selskaber ligner metoden ovenfor. Forskellen er her at du får refunderet for ubrugt brændstof, men skal betale et servicegebyr for denne "service". Selvom dette nødvendigvis koster dig helt så meget som den første metode, ender din billeje stadig med at blive dyrere.

Brændstof politikkerne ovenfor går under navne som Full/Empty, Full/Empty Refund, men du kan også støde på Half/Empty som så er en halv tank, og så videre.

Du bør derfor altid vælge en bil med neutral brændstof politik, hvis du gerne vil undgå disse metoder når du lejer bil.

Hvis du bruger BillejePris.dk til at søge med kan du kigge efter den grønne smiley udfor brændstof politik. Biler der bruger de andre metoder er markeret med enten gul eller rød.

Råd 2: Medbring et MasterCard, Diners eller Eurocard
Det går fint at betale for bilen online med et Visa/Dankort, men når du afhenter din lejebil vil udlejeren bede om et betalingskort, så de kan reservere et beløb der svarer til selvrisikoen, på kortet.

Da Visa/Dankort ikke er et debet afviser nogen udlejere at tage imod det, som middel til at reservere depositum på, medmindre du køber en ekstra forsikring også.

Derfor er det gode råd at du altid bør medbringe et internationalt betalingskort, som du kan bruge når du skal have udleveret bilen. Dette gælder ikke kun i Spanien.

Bemærk at nogen kreditkort selskaber, tilbyder forsikring hvis din billeje er betalt med kreditkortet, så det kan være en god idé at tjekke dette inden du betaler for din billeje med Visa/Dankort.

Råd 3: Afgør dit forsikringsbehov hjemmefra
Den forsikring du får med når du lejer bilen, har en selvrisiko og en række undtagelser som den ikke dækker.

Derfor kan du godt være ude for at sælgeren der udleverer bilen til dig, forsøger at sælge dig en ekstra forsikring der skal dække enten selvrisiko eller ting der ikke er omfattet af forsikringen.

Typisk vil skader på hjul, vinduer, undervogn og tag, ikke være dækket af den forsikring man får med når man lejer en bil. Det samme gælder tyveri af bilen, hvis man taber nøglen og der kan også være andre undtagelser.

Det kan derfor være en god idé hjemmefra at have gjort sig nogle tanker om hvor vidt man ønsker at forsikre sig mod disse ting eller standard forsikingen med en eventuel selvrisiko er nok.

Det kan også være en god idé at rådføre sig med sit eget forsikringsselskab og kreditkort selskab så man ved om man allerede er dækket.

Hvis man har overvejet tingene hjemmefra i ro og mag, undgår man at blive taget på det forkerte ben og komme til at købe mere end man havde tænk sig.

Ekstra forsikringer

Eksempler på ekstra forsikringer man kan blive tilbudt.
- Selvrisikoannullering
- Tyveridækning
- Glas, dæk, undervogn, tag dækning.
- Ulykkesforsikring.

Det kan derfor være godt hjemmefra at vide om man eksempelvis er dækket af sin egen udlykkesforsikring og overveje hvilke forsikringer der overhovedet er nødvendige.

Tjekliste ved billeje

Før bestilling
 • Undersøg om du har fordele ved at betale din billeje med Mastercard, Diners eller EuroCard.
 • Undersøg hvordan din rejseforsikring dækker billeje, så du ved om du vil tegne ekstra forsikringer.
Ved bestilling
 • Hold øje med bilens brændstof politik. Neutral er den mest fair brændstofpolitik. Hvis du bruger BillejePris.dk så kig efter den grønne smiley.
 • Hold øje med om der er fri kilometer. Hvis du bruger BillejePris.dk så kig efter den grønne smiley.
 • Hvis betaling med et kreditkort giver dig ekstra fordele så benyt det, når du betaler for bilen.
Ved afrejse
 • Husk at medbringe kørekort.
 • Husk at medbring din voucher. Voucher er det dokument du får tilsendt på mail når du bestiller bilen online og som bekræfter at du har lejet bilen.
 • Husk eventuelt international kreditkort i førerens navn.
Ved udlevering af bilen
 • Tjek bilen for eksisterende skader og få påført en note om eventuelle skader på din lejekontrakt.
 • Brug international kreditkort når der skal reserveres depositum.
Ved aflevering
 • Aflevér bilen i åbningstiden, så du kan være med ved gennemgang af bilen.
 • Bliver bilen ikke gennemgået så tag billeder af bilen og brændstof mængden og gem som dokumentation.
Send feedback
Billeje i Spanien?
Søg billig billeje hos flere selskaber på én gang.