Nyd ferien på Costa del Sol med lejebil

Spanien - Malaga - AF - Opdateret 27. februar 2015
”Solkysten” i det sydlige Spanien er et populært rejsemål blandt ferieglade europæere. Og området har gjort sig fortjent til sin popularitet. Costa del Sol er både rig på lokal historie og kultur, gastronomi i verdensklasse og endeløse sandstrande langs Middelhavet.


Billeje på Costa del Sol
Hvis du skal leje bil på ferien til Costa del Sol er det lettest at gøre det fra Malaga Lufthavn, hvis du ankommer med fly. Malaga Lufthavn er den eneste lufthavn tæt på Costa del Sol og da også danskernes favorit når det kommer til ferie på Solkysten.

Kulturen ved Costa Del Sol
Inde på land trives kulturen langs Solkysten. Gallerier og museer fylder op i byerne. Besøg for eksempel Carmen Thyssen Málaga museet, som i sin permanente udstilling fremviser 230 forskellige værker fra det 19. århundrede. Udstillingen fokuserer især på malerkunst fra Andalusien og afspejler Baronesse Carmen Thyssen-Bornemiszas personlige smag.

Det sydlige Spanien er præget af årtusinders stridigheder med de omkringliggende lande. Eksempelvis har det romerske imperium sat sit aftryk på den solbeskinnede kyststrækning, blandt andet i form af en række termiske bade, som de gamle romere yndede at koble af i. I Alameda er i dag opført et helt center, som oplyser om de gamle bade. Og lige ved siden af finder man ruinerne af et romersk bad, som kan dateres tilbage til et sted mellem 400-100 år f.Kr.

Maden
Beliggenheden ved Middelhavet afspejler sig naturligvis i den lokale gastronomi. Fisk og skaldyr er faste bestanddele på ethvert menukort, og der findes et hav af forskellige restauranter og udendørs spisesteder langs kysten.

Sæt for eksempel tænderne i et overdådigt middelhavsmåltid i mindst lige så overdådige omgivelser på Restaurante Montana. Restauranten er indrettet i et gammelt palads, og kvalitet og traditioner er i højsædet her. En anden formidabel spiseoplevelse venter på Michelin-restauranten Skina, som også serverer klassisk middelhavsmad med et moderne twist.

Men mindre kan bestemt også gøre det. Den gamle havnestrækning La Carihuela er i dag omdannet til en levende kosmopol, hvor lokale kokke tilbereder små, grillede fisk, mens aftensolen sænker sig over Middelhavet.

Strandene
Costa del Sol er hjemsted for utallige sandstrande. Den ene længere og hvidere end den anden. Malapesquera betyder ”dårligt fiskeri” og er samtidig navnet på en af de mest prominente strandpromenader på Solkysten. De gamle fiskere har åbenbart ikke haft meget held i dette område. Til gengæld er det perfekt til en dag under parasollen, måske afbrudt af en enkelt dukkert eller to. Malapesquera danner samtidig rammen om en række sports- og underholdningsarrangementer, som løber året rundt.

Arroyo las Cañas er en af de mere ukendte strande på Costa del Sol. Hvis man trænger til et afbræk fra nogle af de overrendte strande i sommeren, kan man søge tilflugt her. Der er desuden mulighed for at leje stole og parasoller og sågar både i nærheden.