Oplev Gran Canaria med billeje fra Las Palmas

Spanien - Gran Canaria - AF - Opdateret 27. februar 2015
Gran Canaria Strand
Bølgerne ruller ind over kysterne. Sandet knirker under de bare fødder, og det krystalklare Atlanterhav forsvinder i horisonten, mens solen bager fra en skyfri himmel. Øen Gran Canaria er indbegrebet af sommer og sol i Europa. Men den smukke ø gemmer også på et væld af oplevelser, der ikke foregår på stranden og med billeje på Gran Canaria kan du opleve det hele.

Fordel med billeje fra Gran Canaria lufthavn
Lejer du bil fra Gran Canaria lufthavn, sparer du det du ellers skulle have betalt for en bus eller taxa til dit hotel, samtidig med at du får set noget af Gran Canarias smulle landskab.

Strandene
Gran Canaria modtager hvert år mere end 2 millioner turister og derfor er billeje på Gran Canaria også både populært og billigt. En del af turisterne stiler direkte mod strandkanten, og det er især den sydlige og østlige del af øen, der er populær. Her finder man skønne sandstrande som San Augustin, Amadores og Puerto Rico. Fulde af liv og ferieglade mennesker.

På øens nordside kan man søge tilflugt på nogle af de mere afsidesliggende strande, der er knap så turistede. Her finder man eksempelvis den lille, rolige strand Agaete. Selv i øens hovedby Las Palmas de Gran Canaria, som også ligger på nordsiden, finder man en lang strandstrækning, der er populær blandt badegæster såvel som surfere.

Naturen
Inde på land finder man et væld af forskellige naturoplevelser. De lokale øboere ynder at se Gran Canaria som ”et lille kontinent” med henvisning til den utrolige mangfoldighed, som præger dens natur. Skal du opleve alt hvad Gran Canaria har at byde på er billeje et must.

På den sydvestlige del af øen gror en særlig sort af fyrretræer, som ikke findes andre steder i verden. Og de er blot et eksempel på, hvordan naturen har fået lov at udvikle sig i fred på denne ø, uforstyrret af udefrakommende påvirkninger. Andre områder minder mest af alt om en nordamerikansk ørken, mens kyststrækningerne er præget af palmer og frodige plantager.

Kulturen og maden
For hundredvis af år siden var Gran Canaria beboet af den oprindelige urbefolkning, som dyrkede jorden og deres gud Acorán og ellers passede sig selv. Man ved i dag meget lidt om denne mystiske befolkning, men deres aftryk er endnu synlige enkelte steder på øen. Med billeje på Gran Canaria kan man for eksempel leje en bil og lægge vejen forbi et af de gamle bosteder, som er fundet ved arkæologiske udgravninger eller forundres over deres vægmalerier og håndlavede skulpturer.

Kulturen på Gran Canaria er i dag præget af mange hundrede års tilværelse som havneby og udgangspunkt for opdagelsesrejser. Mange forskellige stilarter er kommet til udtryk gennem tiden. Det afspejles blandt andet i den forskelligartede arkitektur, som omfatter gotiske og barokke kirker samt 1900-tallets spraglede bygningsværker.

Maden på Gran Canaria er et kapitel for sig. Atlanterhavet er øens proviantkammer, og her finder man lækkerier som sværdfisk, blæksprutte og kraftspændte tunfisk. De serveres på øens mange restauranter, kun få timer efter de er fanget og typisk til en overkommelig pris. Prøv for eksempel restauranten Cofradía de Pescadores ved Playa del Inglés eller Majuga i Las Palmas.