Oplev Málaga med billeje

Spanien - Malaga - AF - Opdateret 17. februar 2017
Når turen går til Málaga, Spaniens svar på sommer og sol, er det en god idé at gå uden om turistfælderne og fokusere på at få en unik oplevelse. I Málaga er der rigtig mange smukke naturoplevelser, der venter på at blive udforsket og har du lejet en bil kan du let komme rundt til det hele. Er du mere til kulturelle indtryk og historie, skuffer Málaga heller ikke. Følg med og lær mere om, hvad du bør se, smage og opleve i Málaga.

Strand i Malaga i Spanien
Foto: iStockPhoto
Den historiske og botaniske have Jardín La Concepción
De mange jardines (udtales “hardines”), som pryder Málaga, er smukke haver, der gemmer på fantastiske botaniske oplevelser, som man ofte finder indelukket i gårdhaver i byens centrum. En af de absolut smukkeste jardines i Malaga er den historisk-botaniske Jardín La Concepción. Haven er en smuk, gammel have, der emmer af spansk varme og gammel arkitektur.

Haven bruges i dag både til at undersøge og studere planter og blomster, men det primære formål er at lade offentligheden nyde det fantastiske syn og de mange eksotiske dufte. Beslutter du dig for at opleve den fantastiske jardín, kan man tage en bus til haven og gå det sidste stykke - tag de gode vandresko på.

Málagas smukkeste katedral, Catedral de la Encarnación
Malagas primære katedral er et must-see, hvis du er i Málaga. Den ikoniske spanske arkitektur er en oplevelse i sig selv, og den smukke sandfarvede katedral har på spansk navnet Catedral de la Encarnación. Katedralen blev færdiggjort i 1782 og har over flere hundrede år været under opførelse.

Rent geografisk ligger katedralen i centrum af Málaga ikke langt fra Malaga Lufthavn og tager ikke mere end 10 minutter at gå til, hvis man parkerer sin lejebil nær centrum. I katedralen er der flere smukke og gamle kunstværker, og mange af dem er opført under den gotiske periode, der i Europa varede cirka fra 1100 til 1400.

Andalusiske mad-klassikere på La Tranca
Hvis det er på tide med et kulinarisk indspark, har Málaga mere end nok at byde på. De klassiske spanske måltider tapas og paella er særligt karakteristisk for det sydlige af Spanien, Andalusien, hvor Málaga også er placeret. Netop fordi Málaga er en havneby, er køkkenet præget af inspiration fra havet. Langs den andalusiske kyst, særligt nær Málaga, finder man et hav af fiskerestauranter, der byder på stegte fisk over grill, paella og diverse skaldyrsretter.

Når man er i Andalusien, er det obligatorisk at smage den spanske tortilla pincho, som ikke ligner hverken dansk eller mexicansk tortilla. Et sted, hvor du både kan smage den lækre kartoffelkage, tortilla pincho, eller spise lækker tapas, er La Tranca. La Tranca ligger i den nordlige del af centrum på Calle Carretería 93.

Friskfangede fisk på Chiringuito La Campana Playa
På La Campana Playa kan du opleve det ægte, rå og ferske køkken fra Málaga. En utrolig lækker spise - til dig, der elsker fisk - er de populære velkendte, friskfangede sardiner man spiser grillet med masser af salt og krydderier på.

At spise sandinas minder på ingen måde om at spise sandiner fra dåse. Sandinerne smager røgede og saltede og står rigtig godt til tilbehøret, som skal være pommes fritter eller friturestegte auberginestænger. På spansk hedder denne ret espetada eller espetos, så hvis du er klar til en lækker delikatesse fra Málaga, siger du blot til tjeneren: “Un plato de espetos, por favor”.

Åbent marked, Mercado Central de Atarazanas
Mercado Central de Atarazanas er et højdepunkt for de fleste, der besøger Málaga. Markedet byder på mange boder og stande med friske råvarer. På markedet kan du finde alt, hvad hjertet begærer - alt fra kød, fisk, grøntsager, nødder og frugt. Vær opmærksom på, at markedet ikke har åbent om søndagen og kun fra 8-14.

Indgangsporten til markedet er i ægte spansk stil og kendetegner konstruktionen, som huser det ugentlige marked. Hvis du skal finde frem til markedet, kan du enten spørge nogen på gaden: “Dónde está el Mercado Central de Atarazanas” eller følge adressen: Calle Atarazanas 10.

Besøg H.C. Andersen i Málaga
Har du lyst til at møde H.C. Andersen? I Málaga kan man besøge H.C. Andersen på Plaza de la Marina 3, hvor han sidder på en bænk med sin rejsetaske og venter på, at nogen kommer og gør ham selskab. H.C. Andersen har i flere værker udtrykt sin glæde ved netop at besøge Málaga, særligt på grund af det glade folkeliv, naturen og nem adgang til havduft og luft.

Det historiske indspark: Gamle slotte, fæstninger og romersk teater
For at få en god udsigt over Málaga må man klatre opad. Fra det fantastiske og gamle slot Castillo de Gibralfaro, som ligger højt over Málaga, kan man både opleve gammel spansk historie, få sig en god gåtur op ad bakke og nyde den fantastiske udsigt, når man når op på toppen. Man byggede Gibralfaroslottet for at beskytte Málagas gamle fæstning, som hedder Alcazaba.

Alcazaba kunne bevogtes nemt fra Gibralfaroslottet, fordi man her har god udsigt over hele byen. Alcazaba ligger ved foden af Gibralfarobakken, og lige bag Alcazaba fæstningen finder man faktisk også Málagas gamle, romerske teater, Teatro Romano. Ved at besøge Castillo de Gibralfaro, Alcazaba-fæstningen og Teatro Romano får man 3 flotte, historiske oplevelser på næsten samme sted - lige i centrum.

Selvforkælelse som gamle arabere i Spanien, Baños árabe
Er man i Andalusien, kan man ikke undgå at erfare, at Spanien engang var besat af tyrkiske kalifater. Den tyrkiske og mellemøstlige inspiration finder man både i kulturen, sproget og i arkitekturen. Et must, hvis man besøger én af de større andalusiske byer, er at besøge et rigtigt Hammam-bad.

På spansk hedder et Hammam-bad: Baño Árabe eller Hammam Al Ándalus. At træde ind i en arabisk badeanstalt er som at træde ind i et stille paradis midt i en travl, historisk by. Et oplagt sted at besøge, hvis du har lyst til at prøve et arabisk bad er Hammam Al Ándalus, som ligger placeret i centrum på Calle Mártires 5.

Besøg Pablo Picasso, Museo Casa Natal de Picasso
Der findes rigtig mange museer i Málaga, både historiske, kunstneriske og håndværksmæssige. Et absolut must at besøge i Málaga er el Museo Casa Natal de Picasso, som er et museum, der baserer sig på livet til den kendte kunstner, Pablo Picasso, hans værker og familie. Pablo Picasso voksede op i Málaga, og han er mest kendt for værker som la Guernica og den kunstneriske bølge “kubisme”. I Museo Casa Natal finder man primært information om Picassos opvækst og familie samt originale familiebilleder.