Billeje Tenerife - kronjuvelen blandt de Kanariske øer

Spanien - Tenerife - AF - Opdateret 27. februar 2015

Som kronjuvelen blandt de Kanariske øer tårner Tenerife op i Atlanterhavet. Midt på øen ligger Spaniens højeste punkt, vulkanen Teide, der strækker sig 3,7 km ind i himlen. Med billeje på Tenerife har du mulighed for at køre helt til toppen af Teide og tage svævebanen det sidste stykke vej. På øens sydlige side finder man guddommelige sandstrande og sol året rundt, mens den nordlige side er langt mere frodig og fugtig. Tenerife har noget for en hver smag.

Øens nordside
Selvom de fleste forbinder Tenerife med sol og strandferie, har øen meget mere at byde på. Med billeje på Tenerife kan du tage en afstikker til øens nordside og gå på opdagelse i det frodige landskab. Naturen er faktisk Tenerifes største attraktion, og der er rig mulighed for at opleve den. Snør vandrestøvlerne eller hop med på en guidet cykeltur.

Det er også i den nordlige del af Tenerife, at man finder nogle af øens stolte vinproducenter. Øen har fem forskellige vinregioner, og den store vulkan Teide giver nogle særligt gunstige forhold for produktion af velsmagende vin. Besøg for eksempel Tacoronte-Acentejo eller Valle de la Orotava.

Øens sydside
På den sydlige del af øen strækker sandstrandene sig så langt, øjet rækker. Playa Las Vistas er for eksempel oplagt for børnefamilier, der leder efter en afslappet badestrand. Efter et par timer ved vandet kan man desuden slentre en tur op langs strandpromenaden, der byder på masser af restauranter og butikker.

Hvis man har hang til store bølger og vind i ryggen, er Playa El Médano bestemt et besøg værd. Stranden lægger ofte sand og vand til internationale surf-konkurrencer, og der er en udpræget ung stemning ved vandkanten.

Santa Cruz
Tenerifes hovedby hedder Santa Cruz de Tenerife. Byen har et væld af muligheder for shopping, restauranter og kulturelle oplevelser. Besøg for eksempel den besynderlige markedsplads, hvor man kan købe alt fra eksotiske frugter til håndklæder og lokal vin. Byen har også et naturhistorisk museum med egen restaurant, hvor man kan mæske sig i små tapas-anretninger for et rørende beløb.

Santa Cruz er desuden et oplagt udgangspunkt for udflugter til andre dele af øen. Med billeje på Tenerife kan du tage en tur til de Kanariske øers varetegn, vulkanen Teide. Den imponerende vulkan kan ses fra det meste af Tenerife, og naturen omkring indbyder til en rask vandretur. Hele området er udråbt til nationalpark

Længere sydpå kan man tage på en af de populære hval- og delfinsafarier. Farvandet omkring Tenerife er hjemsted for op til 21 forskellige arter af hvaler og delfiner, og der arrangeres mange sejlture, hvor man kan fange et glimt af de smukke dyr.