Udlejning af bil på Menorca Spanien

Spanien - Menorca - AF - Opdateret 27. februar 2015

I Middelhavet ligger ø-gruppen de Baleariske øer, som består af seks fantastiske ferieparadiser.

Øerne er kendt for at være store tilløbsstykker – særligt i sommerperioden, – hvor folk strømmer til for at opleve strandende på Mallorca eller festerne på Ibiza. Men der er en af øerne, der skiller sig ud. Menorca er en fredet ø, og derfor har det ikke været muligt at opbygge den samme turistindustri, som det er tilfældet på de nærliggende øer.

Det kan kun betegnes plus. Det betyder nemlig, at øen har beholdt sin oprindelige karakter, og ved et besøg på Menorca har man rig mulighed for at indsnuse den originale og historiske atmosfære, som har kendetegnet øen i mange år.

Leje af bil på Menorca
Når du skal leje bil på Menorca kan det eksempelvis gøres fra lufthavnen. Lufthavnen ligger på den sydlige del af øen, men Menorca er ikke større end at du hurtigt kan køre til din ferie destination, næsten uanset hvor på øen du skal bo.

Biludlejning på Menorca er ikke særlig dyrt og det er ikke usædvanligt at man kan leje en bil i mini klassen i en uge for under 400 kroner. Går man en klasse op til Economy bil klassen koster det typisk ikke mere en 500,- for en uges billeje på Menorca.

Bil typer i mini klassen er i Spanien ofte ret små biler såsom Toyota Aygo, Peugeot 107, Fiat Panda eller lignende. I Economy klassen finder man lidt større biler så som Hyundai I10, Chevrolet Aveo, Opel Corsa, Seat Ibiza eller lignende.

Biludlejnings firmaer i lufthavnen
Menorca er den næststørste af de Baleariske øer, og selvom den ikke er lige så besøgt som eksempelvis Mallorca, er der alligevel omkring to millioner turister, som hvert år strømmer gennem den lokale Menorca Lufthavn.

Når først hjulene rammer landingsbanen er det let at komme fra lufthavnen til hovedstaden Mahon eller en anden foretrukken destination. Mahon ligger mindre end fem kilometer væk, så man skal ikke bruge lang tid i sin udlejningsbil før man er på sit hotel.

Ude foran ankomsthallen er der masser af busser og taxaer, som kun venter på at transportere de nyankomne turister frem til deres hotel, men man ka ligeså godt gøre brug af muligheden for at leje en bil gennem et af de mange udlejningsfirmaer, der har fast base i lufthavnens terminaler.

I Menorca lufthavn finder du udlejningselskaberne Avis, Europcar, Hertz, National Atesa og Owners.

Du kan hurtigt og let sammenligne prisen på leje biler fra Menorca lufthavn ved hjæp af formularen i højre side.

Rundt på øen i bil
Menorca har så meget at byde på, og det kan være en god ide at få fat i en udlejningsbil, så man ikke er afhængig af det lokale transportnet. På den måde kan man let og hurtigt bevæge sig fra de smukke sandstrande og store klipper på øens sydside og over til de idylliske fiskerlandsbyer på øens nordlige side.

De der vælger at besøge øen, kommer primært for at opleve den lokale historie og smukke natur. Menorca er særligt kendt for sin hovedstad, Mahon, der er omkranset af en stor mur, og hvor havneaktivitet altid har været en stor del af byens liv. Men derudover er der også rig lejligheden til at besøge mindre byer med snørklede veje, iagttage gamle ruiner, opsøge de naturskønne omgivelser eller dase ved en azurblå strandkant. Der er ingen tvivl om, at Menorca er et af de smukkeste steder i hele Spanien, så det er bare med at booke billetten og lande i Menorca lufthavn allerede i morgen.