Billeje fra Göteborg Lufthavn

BillejePris.dk er en uafhængig sammenligningside til billeje. Vi sammenligner priser hos flere forskellige udlejningsselskaber på en gang, så du let kan finde gode priser på biludlejning.Information om Göteborg Lufthavn
Navn:
IATA:
Sted:
Land:

Se på kort

Gøteborg Landvetter Lufthavn
GOT
Gøteborg
Sverige

Officiel hjemmeside

Flyvetid:
Flyvetiden fra CPH til Göteborg Lufthavn er Ca. 1 time
KONTAKT INFORMATION
Adresse:
Göteborg Landvetter Airport 438 80 Landvetter, Sverige


Telefon: +46 10 109 31 00

ANDRE NAVNE:
Göteborg Internationale Lufthavn

BILUDLEJNINGSSELSKABER:
6 internationale, 0 lokale
Generel information om Göteborg Lufthavn

Gøteborg Landvetter Lufthavn ganske kort
Göteborg Landvetter Lufthavn er en international lufthavn, som er placeret i Härryda Kommune, der er beliggende i det vestlige Sverige. Lufthavnen ligger sydøst for og omkring 30 kilometer fra Göteborgs midte, hvis man tager Rute 27/Rute 40. I bil vil det vare omkring 30 minutter at køre turen.

Lufthavnen er Sveriges næststørste (Stockholm-Arlanda Lufthavn er den største), og der er omkring 30 flyselskaber tilknyttet Göteborg Landvetter Lufthavn. I år 2016 håndterede lufthavnen 6,4 millioner rejsende. Desuden er der også kapacitet til at håndtere fragt i Landvetter Lufthavn. I 2007 var der omkring 60.100 tons luftfragt, der kom igennem Göteborg Landvetter Lufthavn.

Göteborg Landvetter Lufthavn stod færdigbygget den 3. oktober 1977. Lufthavnen er ejet af den statsejede virksomhed Swedaiva. Virksomheden driver 11 lufthavne i Sverige. Hovedkontoret for Swedavia ligger i området ved Stockholm-Arlanda Lufthavn.

Efter den tidligere lufthavn Göteborg City Lufthavn, som lukkede for kommercielle flyvninger i 2015 på ubestemt tid, er Göteborg Landvetter Lufthavn byens eneste flyveplads til kommercielt brug. Göteborg City Lufthavn lukkede grundet et behov for større renovering.

Efter lukningen skete en stigning i flyafgange i Landvetter Lufthavn. Der har generelt været en stigning i internationale rejser, men dog et fald i indenlandske rejser herunder forretningsrejser, viser tendensen.

I 2013 blev Göteborg Landvetter Lufthavn større. Flere butikker kom til, og året efter blev henholdsvis terminalen for indenlandske rejser og terminalen for udenlandske rejser slået sammen til én. Tidligere havde lufthavnen således to terminaler, men er nu slået sammen til én fælles terminal. Alt bagage kan afhentes i ankomsthallen i den tidligere internationale lufthavn.

Området, hvor der blandt andet er butikker og spisesteder, har været tilgængeligt for alle rejsende siden sammenslutningen af terminalerne.

I 2015 blev der lavet en aftale mellem parterne Swedavia og DHL Express om at lave en ny og meget større terminal til last. Derudover er der planer om hele tre nye luftbroer samt at bygge en banegård under lufthavnsbygningen.

I lufthavnen er der dog et VIP-område, som du - mod betaling naturligvis - kan få adgang til. Her kan du vente i VIP-lounge, hvor der er færre mennesker. Der er også mulighed for at holde bryllup i området.

Göteborg Landvetter Lufthavn har mange flyselskaber tilknyttet. Eksempelvis BRA Braathens Regional Airlines (indenlandske flyvninger i Sverige), Norwegian, SAS og Wizz Air.

De mest populære destinationer til og fra Göteborg Landvetter Lufthavn er til London-Gatwick, London-Heathrow og London-Stansted på en førsteplads. Dernæst kommer Frankfurt i Tyskland, og på en tredjeplads kommer Danmark, Kastrup Lufthavn. Den travleste lufthavn, som Göteborg har indenlandske flyruter til, er til Stockholm.


Skal du til Göteborg er billeje nærliggende
Göteborg er en særdeles smuk by - især med dens gennemløb af Göta älv som er en 92 kilometer lang elv. Byen er den næststørste i hele det svenske land, og desuden er det den fjerdestørste i Skandinavien.

I centrum af Göteborg ligger Gustaf Adolfs Torv og Store Hamnkanalen, hvor sidstnævnte er det eneste tilbage fra det oprindelige kanalsystem i byen.

Der er masser at opleve i byen, for eksempel museer, smuk natur, kirker, vandtårne, parker. Og hvis du skal have børnene med, kan du tage til Nordens største forlystelsespark Liseberg i Göteborg. Husk også at tage en tur med sporvognen. Byen lever op til alt, der skal til for en vellykket storbyferie - og mere til.