Roadtrip USA - Vestkysten fra Los Angeles til Las Vegas

ROADTRIP - USA - AF - Opdateret 26. juli 2017 - Indeholder reklame links

Dette et det klassiske roadtrip i USA, der strækker sig op langs vestkysten via Highway One fra Los Angeles til San Francisco. Langs vestkysten har du blandt andet mulighed for at besøge den danske by Solvang, Big Sur, Silicon Valley med mere. Herefter går turen fra San Francisco mod Las Vegas gennem Yosemite National Park.

Der er lagt op til start i Los Angeles og derefter kører man kører mod nord ad Highway 1 indtil man når San Francisco.

I San Francisco kan man passende holde et par dages pause fra vejen før man drager videre mod slut destinationen Las Vegas. Turen til Las Vegas går gennem flotte Yosemite National Park og kan eksempelvis også går via den øde Death Valley.

Dit roadtrip - du bestemmer selv

Nedenfor din du er en række udvalgte steder op langs USA's vestkyst, som vi mener kunne være interessante stop på dit roadtrip. Du kan tilføje de enkelte seværdigheder til roadtrip ruten og få beregnet ca. køretid mellem de forskellige punkter og på den måde lave dit helt eget unikke roadtrip op langs vestkysten i USA.

Køretid og overnatning
Vi vil anbefale at du ikke planlægger mere end 7-8 timers kørsel på en dag. Timerne flyver hurtigt hvis man lige skal stoppe og tage et par billeder, have en frokost eller se en seværdighed.

Det kan være passende at tage minimum én overnatning mellem Los Angeles og San Francisco og så overnatte i- eller ved Yosemite på vej til Las Vegas. Både Los Angeles, San Francisco og Las Vegas er værd at overnatte flere dage i, da der er meget at se i disse byer.

Afslutning i Las Vegas eller Los Angeles
Man kan sagtens vælge at afslutte turen i Los Angeles i stedet for Las Vegas, så man flyver ud og hjem fra samme lutfhavn. Vores værktøj nedenfor tager dog udgangspunkt i afslutning i Las Vegas.

Turen fra Las Vegas til Los Angeles tager ca. 4 timer - uden trafik! Hold øje med hvilket tidspunkt du kører da trafikken omkring Los Angeles kan være meget tung.

Du er velkommen til at sende os feedback hvis du har erfaringer du ønsker at dele eller hvis der er stop vi ikke har med på listen, som burde være der.

Held og lykke med at skræddersy dit helt eget roadtrip i USA.

 
Indlæser rute...
Oplevelser Rutebeskrivelse Stamdata
Roadtrip data
Navn:
Westcoast - Los Angeles til Las Vegas
Anbefalet antal dage:
14-21 dage
 
Start:
Los Angeles
Kilometer i alt:
-
Slut:
Las Vegas
Estimeret køretid:
-
 Vis kort Gem roadtrip
ROADTRIP FORLØB
Tilføj nogle punkter til ruten for at vise roadtrip forløb.
 Vis kort

Los Angeles
Dette roadtrip langs USA's vestkyst starter i Los Angeles. De fleste vil nok tage et par overnatninger i Los Angeles, så man kan nå at se byens forskellige seværdigheder. Los Angeles byder blandt andet på Disneyland Park Californien, Legoland, Universial Studio, Venice Beach, Hollywood Walk of Fame med de velkendte Hollywood stjerner i fortrovet for blot at nævne nogle få. I Los Angeles er det et must at have bil, så billeje allerede fra lufthavnen er en god idé - også selvom den eventuelt kommer til at stå et par dage.
Santa Monica
Santa Monica
Sammenlignet med Los Angeles og andre store byer i USA er Santa Monica en mindre by. Byen ligger helt ned til vandet og byder på en blanding af velhavende boligkvarterer, surfere, berømtheder, arbejdere og studerende. Byen har en fem kilometer lang strand, Santa Monica Beach, som blandt andet er kendt fra flere tv-serier. På molen, Santa Monica Pier, findes blandt andet den populære og ikoniske forlystelsespark Pacific Park. Da Santa Monica ligge meget tæt på Los Angeles er det nok ikke her man skal overnatte, men byen er bestemt værd at lave et kort stop i og derefter fortsætte op ad Highway 1.
Malibu
Malibu
Malibu er en strandby i Los Angeles County i Californien cirka 48 kilometer vest fra Los Angeles, som har hele 34 kilometer kystlinje. I Malibu er der rig mulighed for at surfe og at nyde det gode vejr på stranden, men der er også god mulighed for at møde Hollywoods filmstjerner og andre kendte personligheder fra underholdningsbranchen. Det ér primært byens mange strande, Malibu er kendt for. Byen byder blandt andet på Surfrider Beach, Zuma Beach, Malibu Beach og mange andre populære strande, hvor lokale mænger sig med turister. Er man fascineret af den amerikanske natur, er Malibu også et besøg værd. På dens østlige side afgrænses den af Topanga Canyon, mens Santa Monica Mountains og Woodland Hills findes mod nord, Ventura County mod vest og Stillehavet mod syd.
Camarillo Premium Outlets
Camarillo Premium Outlets ligger cirka 80 kilometer nord for Los Angeles og knap 90 kilometer syd for Santa Barbara og er et shoppemekka for tilbudsjægere. Outlettet er nærmest en lille by, hvor der er gode penge at spare på mange af de mest populære brands. I outlettet kan man blandt andet gøre gode kup på Michael Kors, Tommy Hilfiger, Nike og andre kendte brands. I alt er der 160 butikker, hvori man kan spare mellem 25% og 65%. Har man brug for en pause fra sin søgen efter gode tilbud, findes der også restauranter og muligheder for take-away i outletbyen. Camarillo Premium Outlets ligger på Highway 101, hvilket gør det let at komme til og fra outlettet.
Skal du leje bil i USA?
Sammenlign priser på billeje i USA med BillejePris.dk.
Santa Barbara     Overnatning i Santa Barbara
Santa Barbara
Byen Santa Barbara ligger på grænsen mellem det nordlige og det sydlige Californien med kun to timers kørsel mod nord fra Los Angeles Den byder på høje palmetræer, en otte kilometer lang strandpromenade og mange smukke sandstrande. Santa Barbara betegnes ofte som the American Riviera - den amerikanske riviera, hvilket der er god grund til. Byens strandpromenade byder nemlig på lækre spisesteder og overnatningsmuligheder. I baggrunden kan majestætiske bjerge spottes, mens det pulserende byliv kan opleves både i dagslys og efter mørkets frembrud. I byen kan man opleve alt det bedste fra Californien samlet ét sted. Byen byder blandt andet på luksuriøse hoteller, grønne parker, museer, historiske bygninger og smukke strande.
Solvang
Solvang
Solvang blev stiftet i 1911 af danskere, der ville oprette en koloni i USA, som skulle være en flugt væk fra de ellers barske, kolde, europæiske vintre. Solvang ligner Danmark i 1800-1900-tallet, og der er både en rigtig kalkmalet kirke, bindingsværkshuse og danske møller. Der findes et H.C. Andersen museum, hvor man finder billeder og modeller af H.C. Andersens barndomshjem, præcis som det står i Odense. Solvang har allerede fejret sit 100-års jubilæum og har haft besøg af Dronning Margrethe og kronprins Frederik. Den danske by i USA byder også på flere forskellige smagsoplevelser, og Actors Corner Cafe er en hyggelig, intim cafe, hvor man blandt andet kan få flødekartofler og steak. At være på Actors Corner Cafe bliver af mange beskrevet som at være i Europa, og for mange amerikanere er Solvang et tilflugtssted, når det travle storbyliv bliver for meget.
Pismo Beach     Overnatning i Pismo Beach
Pismo Beach
Badebyen Pismo Beach ligger på Californiens kyst cirka halvvejs mellem San Francisco og Los Angeles. Byen er primært kendt for dens strandpromenade, som er spækket med moteller og spændende spisesteder. Dens placering helt ned til kysten gør byen til et oplagt besøg for surfere og andre med hang til vandaktiviteter. Pismo Beachs træmole, Pismo Pier, er byens kendetegn. Herfra kan man nyde havet på tætteste hold og måske endda være heldig at spotte søløver. Fra broen vil man kunne se en fantastisk solnedgang og spotte folk, der surfer, windsurfer, kitesurfer, snorkler eller ror i kajak. I byen finder man mange muligheder for både at være aktiv og for fordybelse. Er man til action, kan man prøvekøre en ATV eller ride på hest. Vil man fordybe sig eller opleve noget andet end den populære strand, byder Pismo Beach blandt andet på en sommerfuglegrotte, en dinosaurpark og diverse spamuligheder.
Hearst Castle
Intet billede
Hearst Castle er et slot i San Simeon i Californien, som er på top 10 over de mest besøgte amerikanske turistattraktioner. Slottet blev bygget fra år 1919 og frem til år 1947 - dog uden at blive færdigt. Det er inspireret af den daværende byggestil fra middelhavsområdet, hvilket får det til at skille sig ud i det amerikanske landskab. Slottet er et besøg værd, hvis man interesserer sig for arkitektur og historie. Det rummer intet mindre end 144 værelser, hvoraf 56 af disse er soveværelser, og 61 er badeværelser. Historisk set har det været brugt til fester for den amerikanske elite i 20erne og 30erne, og det rygtes blandt andet, at Winston Churchill og Charlie Chaplin har været på slottet. Som besøgende betaler man cirka 25 dollars for at besøge slottet, og det er så stort, at der findes flere forskellige guidede rundture samt en biograf med fortællinger om dets historie og oprindelige ejer.
Big Sur
Big Sur - Brixby Bridge
Big Sur betegner den cirka 145 kilometer lange kyststrækning, der snor sig fra Carmel i den sydlige del af Californien og til Hearst Castle. Ligeledes er det en lille landsby med under 1000 faste beboere, som lever det simple og tilbagetrukkede liv - udover når byen invaderes af turister i højsæsonen. Big Sur har været hjemsted for mange kreative sjæle op gennem 50erne og 60erne og har blandt andet været base for new age-bevægelsen, som er et netværk af spirituelle ledere, healere og søgere. I byen finder man flere muligheder for overnatning på hoteller og bed breakfasts og mange muligheder for restaurant- og cafébesøg. Priserne er dog i den høje ende på grund af byens popularitet og mange besøgende. Bevæger man sig væk fra selve byen og ud på kyststrækningen af samme navn, vil man opleve storslået natur. Naturen varierer fra smalle skovstier til storslåede klipper, hvorfra man kan se kyststrækningen sno sig gennem landskabet.
Monterey     Overnatning i Monterey
Monterey
Monterey er en by i den sydlige del af Monterey Bay på den nordlige del af Californiens kyst. Byen byder på mange muligheder for at opleve californisk natur og er kendt for sin smukke natur langs californiens kyst. Byen var den første californiske by til at bygge et teater, et offentligt bibliotek og en offentlig skole samt til at oprette en lokalavis. Sidenhen er der kommet mange flere ikoniske bygninger til. Man kan blandt andet besøge Monterey Bay Aquarium, den ikoniske gade Cannery Row og Old Fishermans Wharf, når man er i Monterey. Er man i byen midten af september, kan man opleve Monterey Jazz Festival, som finder sted én gang årligt. Vil man opleve californiens natur på tætteste hold, er Monterey et besøg værd. Byens placering på ved kysten gør det muligt at opleve den californiske natur fra første parket.
Santa Cruz
Santa Cruz
Santa Cruz er beliggende i Californien mellem San Francisco og Los Angeles. Der bor cirka 64.000 indbyggere i Santa Cruz, og byen byder både på forlystelser, brede sandstrande og et livligt bycentrum. Én af de nok mest besøgte attraktioner i byen er The Giant Dipper, som er en klassisk trærutsjebane, der har medvirket i forskellige film. Byen, der ligger lige ud til Stillehavet, byder på en god surfkultur, smuk natur og fantastiske strandomgivelser. Er man i Santa Cruz, er der forskellige steder at se solen gå ned - og er man i Californien, skal man opleve en vaskeægte californisk solnedgang. Davenport ville være et oplagt sted at se en solnedgang - et sted, der er udformet på firkantede og blok-lignende klipper og sandbanker. Et andet smukt sted at gå en aftentur vil være på West Cliff Drive, som smyger sig ind i en lille bugt omkring Mitchell Cove Beach.
Silicon Valley
Silicon Valley
Silicon Valley er bedst kendt for at være samlestedet for nogle af verdens største bedrifter, firmaer og iværksætterprojekter. Silicon Valley er et kælenavn for det sydlige område omkring San Francisco Bay og refererer mest specifikt til området omkring Santa Clara. I området finder man flere IT- og computervirksomheder som Apple, Facebook, Google, Netflix, HP og Intel. Det internationale research rumcenter, NASA, holder også til i Silicon Valley og kan besøges alle dage bortset fra mandag. Der ligger flere store og anerkendte universiteter i området, hvis man har lyst til at se, hvordan det amerikanske universitet kan se ud. De største universiteter i området er Stanford University, Santa Clara University og San José State University. Besøg eventuelt også The Computer History Museum, hvor både gamle og nye banebrydende projekter og produkter bliver opbevaret. Uanset om man interesseret i computer og teknologisk udvikling eller ej, er det computerhistoriske museum et besøg værd.
San Francisco
San Francisco har masser at byde på, herunder Golden Gate Bridge, Fishermans Wharf eller en smut tur til det smukke Sausalito. Det kan være en god idé at tage et par overnatninger i byen, inden man forsætter sit roadtrip og for mange vil det kunne betale sig at aflevere lejebilen i San Francisco og så leje en ny fra San Francisco. Dermed sparer man både dyr parkering og billeje i de dage man bruger i byen. Det er iøvrigt let at komme rundt med både turistbusser og sporvogne, så medmindre man har tænkt sig at forsætte sit roadtrip inden for en dag eller to, er der ingen grund til at beholde bilen.
Yosemite Valley
Yosemite National Park
Yosemite National Park er et must-see, hvis man er i Californien og elsker natur- og dyreliv. Nationalparken ligger i det østlige område af Californien og grænser op til Nevada. Parken blev oprettet i 1890 og har hvert år næsten 4 mio. besøgende. Parken er særligt kendt for de smukke, amerikanske bjerge, der omkranser Yosemite Valley, og området er præget af både klipper, vandfald og fascinerende træer. Flere af bjergene i Yosemite National Park har fået navne. El Capitan er navnet på en klippe, der knejser sig lodret op i luften og har en relativt flad facade, der får bjerget til at virke majestætisk og stort. Et kendt vandfald i Yosemite nationalpark er the Bridalveil Fall, som betyder brudeslør-vandfaldet. Vandfaldet ligner også unægteligt et brudeslør og er cirka 188 meter højt. Før i tiden mente man, at hvis man indåndede den lette mist fra vandfaldet, ville man forøge chancerne for ægteskab. Hvis du overnatter i Yosemite Valley, kan du eventuelt tage en køretur til Mariposa Grove, der er kendt for sine kæmpe Sequoia træer.
Mammoth Lakes     Overnatning i Mammoth Lakes
Mammoth Lakes
I den store nationalpark Yosemite ligger byen Mammoth Lakes, hvis navn formentlig er opstået på grund af de mange smukke søer, der omgiver området. Den ligger i den østlige del af Sierra Nevada bjergene i Californien, hvilket betyder, at der er mange bjerge i området - herunder det kendte bjerg Mammoth Mountain. Det gør stedet populært for skiløbere og folk med trang til udendørs sport og action. Det er ikke kun, når der er sne, Mammoth Lakes er et besøg værd. Området byder hele året på smukke søer, vandfald, skovområder og anden overvældende natur. I selve byen findes masser af muligheder for overnatning og bespisning, fordi byen rummer mange turister på alle tider af året. Vil man opleve naturen i området på tætteste hold, kan man køre på mountainbike eller hike på flere forskellige ruter.
Mono Lake
Mono Lake
Mono Lake er en sø i Mono County som ligger lidt nordøst for Yosemite. Søen er den ældste og største kratersø i Californien og er et besøg værd, hvis man vil se fascinerende natur. I sommerperioden er det tilladt at sejle i kano på Mono Lake, men på de andre tider af året må man nøjes med at beundre den fra bredden. Hvis man vil nå at se Mono Lake, skal man ikke vente mange årtier. Kratersøen er truet, fordi man i 70erne tappede vand fra den, så dens vandniveau nu er 10 meter lavere end oprindeligt. Søen er populær at besøge på grund af dens vilde formationer af hvide tufsten, som stiger op af vandet. Disse er dukket op de steder, hvor der tidligere var vand. Mono Lake ligger cirka 40 kilometer fra spøgelsesbyen Bodie Ghost Town, som også er et besøg værd, hvis man kommer på de kanter.
Bodie Ghost Town
Bodie Ghost Town
Bodie Ghost Town er en spøgelsesby i den østlige del af Sierra Nevada bjergkæden i Mono County i Californien. Den ligger midt ude i ingenting, men hvert år strømmer mere end 200.000 besøgende til for at se den forladte spøgelsesby. I Bodie Ghost Town boede familier, som arbejdede i den nærliggende guldmine, hvilket får den daværende tankegang om den amerikanske drøm til at blomstre i fuld flor. Da guldeventyret stoppede, blev byen forladt og er i dag efterladt som en spøgelsesby. I år 1965 blev Bodie Ghost Town omdannet til et museum, hvorfor man i dag kan besøge byen og se de velbevarede bygninger. Derfor vil man møde butikker, saloner, spillehaller, kirker og huse, som stort set står tilbage, som de så ud dengang. Spøgelsesbyen er et besøg værd, hvis man vil opleve en ærkeamerikansk by. Allerede i dét øjeblik, man træder ud på byens hovedvej, oplever man historiens vingesus folde sig ud.
Death Valley
Death Valley
Varme dræber. Drik masser af vand. Undgå vandreture, værd forberedt og opmærksom. Sådan står der på skilte i Death Valley National Park. Death Valley er kendt for sit fantastike flotte landskab med også sin ubeskrivelige varme. Death Valley er det laveste punkt i Nordamerika og man bør altid huske at altid at have nok brændstof i tanken samt nok vand og mad i bilen inden man kører ind i parken - og hold dig til de officielle veje. Turen gennem Death Valley tager ca. 2,5 time uden stop. Du kan også vente med at se Death Valley og så i stedet booke en endagstur med guide fra Las Vegas, når du kommer der til.
Dantes View i Death Valley
Dantes View er et udkigspunkt i Death Valley. Højdepunktet ligger i 1,699 meters højde, hvilket gør det muligt at se store dele af Death Valley derfra. Fra Dantes View kan man se ned til Badwater Basin, som er det laveste punkt i Nordamerika. På den anden side af Death Valley vil man kunne skimte Telescope Peak, som er det højeste punkt i nationalparken. Fra parkeringspladsen nær Dantes View går der både spor mod nord og mod syd, hvilke giver de besøgende mulighed for at gå længere op eller ned i dalen.
Las Vegas     Overnatning i Las Vegas
Las Vegas
Roadtrippet slutter i Las Vegas. Behold bilen og kør ud til Hover Dam eller Grand Canyon eller aflever bilen og nyd Las Vegas med dens imponerende "The Strip". Det er selvfølgelig også muligt at opleve både Hover Dam og Gran Canyon på guidede bus ture eller med helikopter, hvis man hellere vil det. I Las Vegas har hotellerne på The Strip en størrelse der gør at næsten hvert enkelt hotel er en oplevelse i sig selv.


Roadtrip værktøjet er kun til inspiration og stilles til rådighed uden ansvar. Vi henviser til eksterne sider hvor du kan booke hotel og fly. Vi henviser kun til sider der er relevante for dit roadtrip, men hos nogen af siderne modtager vi provision hvis du booker noget som følge af vores henvsining. Dette hjælper os med at drive hjemmesiden. Fotos fra iStockPhoto medmindre andet er angivet.Bedøm:
5.0 ud af 5 points fra 6 bedømmelser.


Send feedback