Roadtrip i USA - planlæg selv og udlev drømmen om en tur gennem USA

Billeje USA - Roadtrip - AF - Opdateret 14. august 2017
Et roadtrip i USA er for mange en oplevelse for livet og overvejer du at planlægge en tur til USA, leje en bil og få en på opleveren kan du nu få inspiration til hvad du skal opleve, med vores nye værktøj til roadtrip planlægning.

Et roadtrip i USA er drømmen for mange danskere, når først man én gang har besøgt det storslåede land og set de mange forskellige oplevelser og områder Amerika kan byde på, kommer man ofte igen og igen.

Stort set alle der har være på roadtrip i USA, siger at det har været en uforglemmelig oplevelse og de fleste planlægger det selv, så de kan lægge præcis de stop ind på vejen som de gerne vil se.

Som du vil se i denne artikel er det ikke særlig svært og vi har endda lavet nogle forslag til ruter og et værktøj som du kan bruge til at planlægge dit roadtrip.

Roadtrip langs USAs vestkyst

Det klassiske roadtrip er en tur op eller ned langs highway 1 på vestkysten af USA. Her vil man typisk starte i enten Los Angeles eller San Francisco og så køre langs stillehavet ad highway 1 med et par overnatninger på vejs. Denne tur behøver i sig selv ikke tage mere end et par dage, men normalt lægger man lidt flere oplevelser på og så får man hurtigt brugt det meste af en uge.

Forslag til roadtrip ruter ved vestkysten

Roadtrip langs USAs østkyst

Roadtrip langs østkysten af USA vil typisk begnde ved Boston eller New York og så bevæge sig ned langs kysten til gennem North og South Carolina og ende i Florida. Man kan også tage et mini roadtrip rundt i Florida, hvor man får set østkysten fra Orlando ned til Miami og videre til Key West.

Forslag til roadtrip ruter ved østkysten

Planlægning af roadtrip i USA

Når man skal planlægge sit roadtrip i USA er der mange ting man skal tage højde for. Dels er der prisen - det vender vi tilbage til, men der er også ting, som hvor langt skal man køre om dagen, hvordan planlægger man sin overnatning og hvormange dage skal man sætte af til sit roadtrip.

Prisen på et roadtrip i USA

 • Prisen på billeje til roadtrip
  Prisen på et roadtrip i USA varierer selvfølgelig afhængigt af hvor mange dage du planlægger dit roadtrip skal vare, men typisk vil man kunne leje en standard bil for ca. DKK 200,- til 250,- pr. dag. Det kan også fås billigere, men man bør undgå at gå på kompromis med bilstørrelse og kvalitet, da man trods alt kommer til at bruge en del tid i bilen. Hellere give lidt mere og så få bedre komfort og mere plads en at vælge en lille bil for at spare på billejen. Forskellen på pris fra en standard bil til en lidt størrere bil er som regel ikke ret stor i USA.

  Tjek priser på billeje til roadtrip i USA »

 • Priser på overnatning på dit roadtrip
  Den billigste måde at overnatte på i USA er ved at vælge et af de mange moteller der ligger overalt i USA. Her får man præcis det man skal - et værelse og en seng - og til priser fra omkring 50 pr. nat. Skal man overnatte i de store byer og på et hotel er priserne helt anerledes og her er det ikke unormalt at betale 200 for en overnatning på et hotel. Tilgengæld får man så også en anelse mere luksus og det kan måske være meget rart som en afveksling hvis man holder pause i en af de store byer et par dage, før man drager videre på sit rodtrip.

  Tjek priser på overnatning på roadtrip i USA »

  * Affilliate

 • Flybillet til USA
  Du skal selvfølgelig også have en flybillet til USA og her kan det være godt at planlægge lidt. Hvis man forestiller sig at man skal på roadtrip hvor man gerne vil have stop i Las Vegas, Los Angeles og San Francisco, men er ligeglad hvor man starter fra - så kan der være penge at spare på flybilletten. Hvis man kigger på en flybillet fra fra København til Las Vegas fåes den billigste flybillet i skrivende stund til 3.949,-. Hvis man kigger på flybilletter fra København til Los Angeles for samme dato fåes den billigste flybillet i skrivende stund 3.052,-. Det vil altså være ca. 900,- billigere pr. person at starte sit roadtrip i Los Angeles end hvis man starter i Las Vegas.

  Tjek priser på flybillet til USA »

  * Affilliate

Hvor mange kilometer er det realitisk at køre pr. dag
Optimalt bør man ikke have en samlet køretid på mere end 6 timer i løbet af en dag. Hvis til de 6 timer lægger en frokost pause og et par stop, hvor mange skal se en seværdighed eller tage et par billeder, løber tiden hurtigt op. Når det er sagt kan man sagtens køre mere, hvis der lange strækninger og man vil spare en overnatning, men det er sjældent at der ikke er steder hvor man gerne lige vil stoppe bilen og holde en pause.

Tips til roadtrip i USA

Som tidligere nævnt er det vigtigt med god bil. Du kommer til at tilbringe en del timer i bil, så det er ikke her du skal spare. Pris forksellen på en almindelig bil og så de lidt større biler ikke så stor.

Vær sikker på du har fyldt godt op med snacks og drikke. Nogen strækninger kan der være langt mellem steder du kan få noget at spise og drikke. Især inden du kører ind i National parkerne bør du være sikker på at du har hvad du skal bruge og at tanken i bilen er fyldt op.

Overnatter du mere en én nat i stor byer som San Francisco, Las Vegas eller New York, kan det nogen gange godt betale sig at aflevere bilen og så leje en ny når man drager videre. Dels sparer du så et par dages billeje og i nogen storbyer kan det også være ret dyrt at parkere som du så også sparer.

Lad være med at lægge for mange kilometer ind pr. dag, da der næsten altid er noget man gerne lige vil stoppe og nyde. Det er ærgeligt med an alt for stram tidsplan når nu man endelig er et sted midt i USA som man måske ikke kommer tilbage til foreløbig.

Det kan godt betale sig at lægge sine overnatninger lidt uden for de store stop på vejen, da motellerne her typisk er billigere end inde i selve byen.

Send feedback
Billeje i USA?
Søg billig billeje hos flere selskaber på én gang.