Guide til top 20 seværdigheder i Florida, USA

Billeje USA - Florida - AF - 2. januar 2013
Der er nok at opleve i det smukke Florida og hvis du er i tvivl om hvad du skal se, når du er derovre, kan du finde inspiration her. Vi har nemlig samlet en liste over de 20 bedste seværdigheder i Florida, som du kan læse om her.

Orlando, Florida
Orlando er den del af Florida, hvor de fleste seværdigheder befinder sig. Foto: iStockPhoto


Magic Kingdom
En af de største seværdigheder i Florida er Disney World. I Disney World i Orlando er der masser af oplevelser og forlystelser for hele familien. Disney World er verdens største forlystelsespark, og tilsammen dækker de forskellige Disney temaparker, hoteller, restauranter og butikker et område på størrelse med Samsø, så det kan være svært at nå det hele. Den mest kendte af de forskellige temaparker er Magic Kingdom, hvor man kan hilse på Mickey Mouse, besøge Torneroses slot og prøve et væld af forlystelser. Magic Kingdom er et must, især hvis det er første gang, turen går til Florida.

Pil Besøg Magic Kingdom

Animal Kingdom
Disneys Animal Kingdom er en kombination af en gigantisk safaripark, en zoologisk have og en forlystelsespark. Her kan du tage på safari i Afrika, besøge Mount Everest, sejle gennem en regnskov i Østen eller prøve en af de mange forlystelser, og selvfølgelig er der også mulighed for at møde de forskellige Disney-figurer. Som i de andre Disney parker, er der mere end nok til en dag, så det er en god idé at planlægge sit besøg, så man når det, man bare må se.

Pil Besøg Animal Kingdom

Epcot Center
I Disney's Epcot Center kan du tage på en tur jorden rundt på bare en enkelt dag. Du kan besøge alverdens lande, tage en tur under havets overflade med Nemo og venner, træde ind i fremtiden i Future World eller tage en sejltur på søen. I Epcot handler det om teknologi og opfindelser og om kultur, kunst, håndværk og mad fra hele verden. Det handler om kreativitet og fantasi. Og der er nok at lave både for børn og voksne.

Pil Besøg Epcot

Hollywood Studios
I Disneys Hollywood Studios kan man få et kig bag scenen og opleve action i ægte Hollywood-stil med live shows, spændende forlystelser og ture backstage. Træd ind i Hollywoods storhedstid fra 1930’erne og 1940’erne med al dens glimmer, glamour og pastelfarver. Bliv midtpunktet i American Idol Experience. Tag på en nervepirrende tur i rutsjebanen med Rock ’n’ Roller Coaster Starring Aerosmith. Eller se en forrygende 3-D-film med Toy Story eller Kermit, Miss Piggy og alle de andre fra Muppet Show.

Pil Besøg Hollywood Studios

Typhoon Lagoon
Der er noget ved vand-forlystelsesparker, der får barnet frem i os alle. Og Typhoon Lagoon i Orlando er en af verdens bedste. Så kom tidligt, for parken er meget populær. Her kan du drøne nedad vandrutsjebaner med navne som Crush ’N’ Gusher og Humunga Kowabunga, bumpe nedad vandfald ved Mt. Mayday, hoppe i kæmpebølger i swimmingpools på størrelse med to fodboldbaner, tage på snorkeltur ved Shark Reef eller lave noget helt andet. Typhoon Lagoon er Disneys version af en dag ved stranden.

Pil Besøg Typhoon Lagoon

Blizzard Beach
De fleste større børn og teenagere vil nok foretrække Blizzard Beach, hvis de bliver tvunget til at vælge mellem Disneys to vandparker i Orlando, fordi den har flere og vildere vandrutsjebaner. Det er her, man kan opleve en af verdens højeste og hurtigste vandrutsjebaner med frit fald. Eller man kan invitere familien på en vild white-water rafting-tur. Man kan også tage en tur med skiliften, for temaet for Blizzard Beach er faktisk intet mindre end et ski-resort midt i en tropisk lagune.

Pil Besøg Blizzard Beach

Discovery Cove
Når man taler seværdigheder i Florida kommer man bestemt heller ikkeuden om Discovery Cove. I Discovery Cove i Orlando kan du komme helt tæt på havets dyr, du kan svømme med delfiner i delfinlagunen, trykke næser med en søko eller blive spyttet på af en hvalros. Du kan svømme mellem tropiske fisk, svømme under et vandfald og ind i et kæmpestort voliere fyldt med eksotiske fugle og dykke ned for at se på hajer og barracudaer gennem koøjet på et gammelt skibsvrag. Hvis du svømmer med delfinerne, så husk at få et foto med hjem af dig og din nye delfin-ven.

Pil Besøg Discovery Cove

Universal Studios
Universal Studios er en anden af de store seværdigheder i Florida. I Universal Studios træder du ind i filmens verden. Her kan du komme bag kameraet og bag skærmen og træde direkte ind i din yndlingsfilm eller -TV-serie. Her er noget for enhver smag og alle aldre, hvad enten du er fan af Peter Pedal, Simpsons, Shrek, E.T. eller Terminator. Du kan se shows med levende dyr på scenen, se hvordan man har skabt figurerne i de mest uhyggelige gyserfilm, se film i 4-D og se masser af stunts og special effects.

Pil Besøg Universal Studios

Islands of Adventure
Islands of Adventure er endnu en kæmpe temapark eget af Universial. Temaet er en opdagelsesrejse rundt til syv forskellige øer. For Harry Potter-fans er ø nummer syv, den nyeste af øerne i parken, et absolut must. Her kan man besøge Hogwarts-slottet med Dumbledores kontor, klasseværelserne og de mange lange gange. Man kan hilse på Harry Potter og hans venner. Og man kan gå på indkøb i butikkerne, der har alt, hvad hjertet begærer inden for troldmands- og hekseudstyr.

Pil Besøg Islands of Adventure

Sea World
I Sea World kan du møde delfiner og spækhuggere og se dem optræde i de imponerende og verdensberømte shows. Husk regntøjet, hvis du vil sidde på forreste række. Og du kan beundre alverdens fisk i alle farver i de mange kæmpeakvarier. Sea World er for hele familien. Men det er også en forlystelsespark, der blandt andet huser en af Orlandos mest skræmmende rutsjebaner på 15 etager, med syv loops og med en topfart på 104 kilometer i timen.

Pil Besøg Sea World

Kennedy Space Center
En times kørsel fra Orlando, helt ud til kysten ved Atlanterhavet ved Cape Canaveral, ligger Kennedy Space Center. Det er stedet, hvor den amerikanske rumfartsorganisation NASA sender rumfærger og rumraketter ud i rummet. Det er en spændende seværdighed at besøge for alle med interesse for rumfærger, rumraketter, astronauter, og hvad der sker i rummet. Her er udstillinger, film og mulighed for en to timer lang bustur rundt på centret. Du kan også sidde i et rumskib og prøve at være astronaut for en dag.

Pil Besøg Kennedy Space Center

The Everglades
Everglades National Park er et kæmpe sumpområde i det sydlige Florida. Det er et meget specielt sted og er absolut en oplevelse værd. En airboat-tur er den bedste måde at opleve området og naturen på. Det går stærkt, så hold godt fast og hold udkig efter alligatorerne, der ligger og lurer. De er der, og pludselig dukker de frem og giver et godt gys og en god oplevelse for både børn og voksne. Men husk myggesprayen, for alligatorerne er ikke de eneste dyr, der holder af sumpområdet.

Pil Besøg Everglades

Busch Gardens
Busch Gardens åbnede i Tampa i 1959 som en mindre dyrepark, men er i dag en kæmpe forlystelsespark, der strækker sig over et område på 135 hektar, eller hvad der svarer til 270 fodboldbaner. Temaet er Afrika, og parken er opdelt i ni forskellige områder. Parken er stadig en dyrepark med masser af eksotiske dyr og tropiske landskaber, men den byder også på de vildeste rutsjebaner og vandforlystelser. De mindste gæster vil elske dyrene og Sesame Street Safari of Fun.

Pil Besøg Busch Gardens

Wet ’n Wild
Wet ‘n Wild ligger midt i Orlando, på International Drive – hovedfærdselsåren, der går tværs gennem byen og er endnu en af Floridas mange våde seværdigheder. Wet ‘n Wild har været der siden 1977, men den kan stadig overraske og tilfredsstille selv de mest kræsne badelandsentusiaster. Her kan du opleve masser af forskellige vandrutsjebaner, rør, vandfald, en tur på wakeboard eller kneeboard på søen og meget mere. Wet n’ Wild er for hele familien, og i mange af rutsjebanerne kan man køre flere sammen. Det nye område Blastaway Beach byder på Floridas største vand-legeområde for hele familien.

Pil Besøg Wet ’n Wild

Ripley’s Believe It or Not! Odditorium
I Ripley’s Believe It or Not! Odditorium i Orlando kan du se et stort stykke af Berlin-muren, en Rolls-Royce lavet udelukkende af tændstikker, et syvbenet får, et vægmaleri lavet af 8.500 spillekort, et ægte menneske-skrumpehoved, et portræt af sangeren Beyonce lavet kun af slik, voksfigurer og et kæmpe-portræt af van Gogh lavet af 3.000 postkort. Alt dette og 200 andre sære ting kan du se på Ripley’s Believe It or Not! Odditorium, der er værd at besøge, hvis du trænger til at se noget helt andet end Disneys verden.

Pil Besøg Ripley’s Believe It or Not!

Aquatica
Aquatica er endnu et gigantisk vandland i det hæsblæsende forlystelsesmekka, som Orlando er. Her er nervepirrende vandrutsjebaner, brede strande og rolige, afslappende floder – altså noget for både store og små. Så snart du træder ind i Aquatica, føles det fuldstændigt, som var du på en tropeø i Caribien eller Polynesien. Der er over 200 vandparker i USA, men Aquatica er en af de absolut bedste. Så slap af, nyd det, og gør hvad du mest har lyst til – det er jo din ferie!

Pil Besøg Aquatica

Salvador Dali Museum
Den spanske surrealistiske maler Salvador Dali havde bestemt en noget anden måde at anskue verden på end de fleste andre. Det ses tydeligt af udstillingerne på dette museum, der huser verdens mest omfattende samling af hans værker. Her er mere end 90 oliemalerier og mere end 2.000 yderligere værker, inklusive akvareller, tegninger, skulpturer, fotografier og kunstgenstande. Kunstværkerne endte på et museum i Tampa, Florida, fordi Dalis ven, en rig fabrikant ved navn Morse, samlede på Dalis kunst, men efterhånden ikke kunne få plads til samlingen hjemme i sit eget palæ.

Pil Besøg Salvador Dali Museum

Florida Aquarium
Florida Aquarium er meget mere end et kæmpe-akvarium. Her er der mulighed for mere end blot at kigge på de mange forskellige fiskearter og vandplanter. Her er interaktive udstillinger fra gulv til loft og mulighed for selv at røre – eller få fødderne dyppet. De mindste gæster kan svømme med koralrev-fisk, og de større og mere modige kan være med til at fodre hajer. Gæster med dykkercertifikat kan dykke med velopdragne hajer og havskildpadder. Man kan også nøjes med at kigge på koralrev og tropiske fisk i det kæmpestore Coral Reef Gallery, eller tage med på katamaran-tur i Tampa Bay for at se delfiner.

Pil Besøg Florida Aquarium

Gatorland
I forbindelse med seværdigheder i Florida, bør man også nævne Gatorland. Gatorland er en af Orlandos ældste forlystelser. Her kan du komme helt tæt på en alligator, når du tager en togtur gennem det naturlige sumpområde. Måske ser du også fugle og skildpadder. I Gator Jumparoo Show kan du se alligatorer snige sig op af vandet for at fange deres bytte. Der er også et Gator Wrestlin’ Show, hvor du kan se alligatorer i kamp. Når du tager derfra, er du ikke i tvivl om forskellen på en alligator og en krokodille.

Pil Besøg Gatorland

Edison and Ford Winter Estates
I Fort Myers finder man mange af de gamle sydstatsvillaer. Det var også i en af de imponerende villaer, at det berømte bysbarn Thomas Edison, opfinder af blandt andet glødelampen og grammofonen, boede. Villaen er nu museum, og her kan man se mange af hans opfindelser. I huset ved siden af boede Henry Ford, der lavede verdens første bil. Henry Fords villa er også åben for offentligheden, og begge huse er et besøg værd, ikke mindst for folk med hang til mekanik.

Pil Besøg Edison and Ford Winter Estates

Bedøm:
4.3 ud af 5 points fra 33 bedømmelser.


Send feedback
Skal du leje bil i Florida?
Søg billig billeje hos flere selskaber på én gang.