Billeje - Hvilken størrelse bil skal du vælge når du lejer bil?

Gode råd - AF - 28. februar 2017
Mange glemmer at tage højde for bagagepladsen når de lejer bil i udlandet og en dejlig start på ferien kan hurtigt blive erstattet af frustrationer og stress, hvis den bil man har lejet ikke er er stor nok til både passagerer og bagage. Læs her hvordan du vælger den rigtige størrelse når du lejer bil.

Person- og bagageplads for bilklasser i Europa
Person- og bagageplads for bilklasser i USA

Når man lejer bil i udlandet lejer man ikke et bestemt mærke bil, men en bil i en bestemt klasse. Bilerne er delt ind i klasser for at gøre det mere fleksiblet for udlejerne når de skal administrere hele deres flåde af udlejningsbiler og man kan derfor ikke regne med at få udleveret en bestemt type bil, når man lejer, men en bil fra en bestemt klasse.

Når man lejer bil hjemmefra kan man derfor let komme i tvivl om hvor meget baggage der er plads til og det er da også forskelligt fra område til område hvilke klasser biludlejerne inddeler deres biler.

Retningslinier for bagageplads i lejebiler
De førende biludlejningsselskaber er alle medlemmer af ACRISS, som er en brancheorganisation for biludlejere der forsøger at sætte standarden for biludlejning. ACCRISS har fastsat nogle retningslinier for hvor mange personer og hvor meget bagage biler i de forskellige klasser skal kunne rumme i Europa og USA.

Den mindste klasse hedder Mini og som regel kun plads til håndbagage og den største klasse hedder Premium og har plads til en del mere. Det er ikke alle biludlejere der følger retningslinierne til punkt og prikke, men langt de fleste gør og derfor kan de være en god rettesnor for hvilken bilklasse du bør leje når du lejer bil i Europa eller USA.

Billeje i Europa


Vejledende person- og bagageplads for lejebiler i Europa
Bilklasse
Voksne
Børn
Kufferter
Tasker
Mini
2
2
0
2
Economy
2
2
1
1
Compact
3
2
1
1
Intermediate
4
1
2
1
Standard
5
0
2
1
Fullsize
5
0
2
2
Premium/Luxury
5
0
2
3
Kilde: ACRISS

Billeje i USA

Vejledende person- og bagageplads for lejebiler i USA
Bilklasse
Voksne
Børn
Kufferter
Tasker
Economy
2
2
1
1
Compact
2
3
2
1
Intermediate
4
1
2
2
Standard
4
1
2
3
Fullsize
5
0
2
4
Premium/Luxury
5
0
3
3
Oversize
5
0
3
3
Kilde: ACRISS
Send feedback
Skal du leje bil i udlandet?
Søg billig billeje hos flere selskaber på én gang.