Afhenting af lejebil

- AF
Vi gennemgår her hvordan du afhenter din lejebil og giver dig gode tips til afhenting af udlejningsbilen.

Det skal du medbringe
Når du lander på dit rejsemål og skal afhente lejebilen er der et par ting du skal medbringe. Her følger en liste, så du kan sikre dig at du har de nødvendige ting med når du afhenter bilen.

Voucher
Det første og nok vigtigste er din voucher. Din voucher er dit bevis på at du har lejet bilen og skal vises ved skranken når du afhenter lejebilen.
Voucheren får du tilsendt på email når du reserver en bil online. Den skal du så printe og medbringe for at få udleveret bilen.
Hvis ikke du har modtaget en voucher efter bestilling, bør du straks tage kontakt til det selskab hvor du har lejet bilen.

Kørekort og pas
Du vil blive bedt om at vise dit kørekort og pas, som dokumentation for hvem du er. Hvis dit rejsemål kræver at man har et international kørekort
for at føre en bil i landet, skal et sådan også medbringes.

Internationalt betalingskort
Selskaberne der udlejer biler, spærrer altid et beløb på dit kort til dækning af eventuel skade eller selvrisiko.
Dette er normalt og beløbet svarer oftes til den selvrisiko der er på forsikringen. Vær opmærksom på at kortet skal virke i udlandet, og et dankort eller Visa Electron er derfor ikke godt nok. Ofte skal der bruges enten Visa eller Mastrcard.

Lejekontrakt og forsikringer
Når du har preæsenteret din voucher ved skranken vil ud blive præsenteret for en lejekontrakt som du skal underskrive. Lejekontrakten er din aftale med biludlejningsselskabet om at leje bilen og det er de betingelser der står i den, som er gældende for din billeje.

Du bør tage dig tid til at gennemlæse kontrakten og tjekke at de forsikringer du har behov for er inkluderet. Hvis ikke lejekontrakten er på engelsk eller et sprog du forstår, skal du bede om at få den på engelsk inden du skriver under.

Husk at tage din egen kopi af lejekontrakten.

Udlevering af bilen
Når du har underskrevet lejekontrakten vil du få udleveret bilen, men før du drager afsted mod din endelige destination er der et par ting der kan være gode at gennemgå.

Tjek for skader
Tjek bilen for eventuelle skader. Hvis der er skader på bilen skal de være anført på din lejekontrakt, så du ikke hæfter for dem når du afleverer bilen.

Hvis du finder skader som ikke er anført i kontrakten, skal du bede udlejningsselskabet om at anføre dem.

Tjek funktioner og udstyr
Tjek at du ved hvordan bilen fungerer og at der ikke er nogen underlige lamper der lyser som du ikke ved hvad er. Hvis du er i tvivl om noget, bør du rådføre dig med personalet inden du kører afsted i bilen.

Du bør også tjekke og notere hvilken type brændstof bilen kører på og om den skal afleveres med tom eller fuld tank.

Gode råd
Det kan være en god idé at have lidt småpenge i lokal valuta klar. Det er ikke altid at tankstationer eller betalingsveje tager imod betalingskort.

Tast din først destination ind på GPS'en inden du kører fra udlejningskontoret. Har du ikke GPS og er du i tvivl om vejen, kan du altid spørge personalet hos udlejeren til råds.