Biludlejning og forsikring

Der er mange forskellige begreber i forbindelse med biludlejning og forsikring, som godt kan være lidt forvirrende og derfor har vi lavet denne oversigt de mest normale forsikringsbegreber der gerne skulle hjælpe dig lidt på vej til et bedre overblik i forbindelse med biludlejning og forsikring.

Generelt om biludlejning og forsikringer
Begreber, dækning og selvrisiko varierer meget fra selskab til selskab, så det er en god idé at tage sig tid til at læse forsikringsbetingelserne når man afhenter lejebilen. Det kan også være en god idé at tjekke hjemmefra om du allerede har noget dækning i forbindelse med billeje i udlandet fra dit eget forsikringsselskab. Enkelte kreditkortselskaber tilbyder også forsikring hvis man benytter kreditkortet når man lejer bilen og kan måske også spare dig for noget ekstra forsikring.

Deductible/Excess
Dette er selvrisikoen på din forsikring. Altså det beløb du selv skal betale før forsikringen dækker.

Collision Damager Waiver (CDW)
I forbindelse bed biludlejning og forsikring støder man ofte på begrebet CDW. Collision Damager Waiver er en forsikring der dækker skader på lejebilen i tilfælde af kollision. Det er ikke altid at en CDW er helt det samme som en kasko forsikring i Danmark. Dækning varierer fra selskab til selskab og fra land til land. Det er eksempelvis forholdsvist normalt at en CDW ikke dækker skader på dæk, glas, tag og undervogn. Man bør også være opmærksom på at det ikke er altid at tyveri eller skader som følge af tyveri eller hærværk er inkluderet i denne forsikringstype. Disse skade typer skal man så tegne en ekstra forsikring til, hvis ikke ønsker selv at skulle betale for sådanne skader.

Theft protection (TP)
Theft protection er en tyveriforsikring. Dækker for tyveri af bilen og ofte også skader som følge af forsøg på tyveri af bilen.

Liability Insurance (LI)
Liability Insurance er en ansvarsforsikring. En ansvarsforsikring dækker generelt skader på ting udenfor bilen. Ansvarsforsikring er nogen gange inkluderet i CDW forsikringen og andre gange et selvstændigt produkt. I nogen lande som eksempelvis ved biludlejning i USA hvor erstatningskrav kan være store kan det være en god idé at tegne en udvidet ansvarsforsikring, hvis ikke dækningen på den almindelige ansvarsforsikring er høj nok.

Additional Liability Insurance (ALI)
Additional Liability Insurance er en udvidet ansvarsforsikring, som øger dækningen på den almindelige ansvarsforsikring.

Liability Insurance Supplement (LIS)
Liability Insurance Supplement er ligesom Additional Liability Insurance en udvidet ansvarsforsikring, som øger dækningen på den almindelige ansvarsforsikring.

Extended Protection
Extended Protection er også et andet navn for en udvidet ansvarsforsikring, som øger dækningen på den almindelige ansvarsforsikring.

Uninsured Motorist Inurance
Uninsured Motorist Inurance er en forsikringstype (mest set i USA), der dækker skader der påføres dig af en anden billist, som ikke er forsikret eller ikke er tilstrækkeligt forsikret. Typisk vil dette være dækning til ophold på hospital eller tabt arbejdsfortjeneste.

Personal Accident Insurance (PAI)
I forbindelse med biludlejning og forsikring kan man også støde på Personal Accident Insurance . Personal Accident Insurance er en slags ulykkesforsikring der dækker skader på føreren og ofte også andre personer i lejebilen.

Personal Effect Coverage (PEC)
Personal Effect Coverage er en forsikringstype der dækker dine personlige effekter i bilen. Det kan være hvis de bliver stjålet fra bilen eller hvis bilen inklusiv dine personlige effekter bliver stjålet.

Zero Excess
Zero Excess betyder ingen selvrisiko. Vær opmærksom på at der her kun er tale om ingen selvrisiko for skader der er omfattet af forsikringen. Selvom man har Zero Exess på sine forskringer kan man altså godt få skader på bilen som man selv skal betale for.

Ovenstående information om biludlejning og forsikring er kun vejledende og stilles til rådighed uden ansvar. Forsikringsvilkår og navne på forsikringerne varierer fra selskab til selskab. Læs altid forsikringsvilkår når du afhenter bilen, så du ved hvad forsikringerne dækker og kan vurdere om du er tilstrækkelig dækket.


Artikel af . Senest opdateret 6. november 2012.Biludlejning

BillejePris.dk er en søgemaskine der sammenligner priser på biludlejning hos de fleste store biludlejere. Du kan søge efter prisen på biludlejning ved at gå til forsiden.

Pil Søg efter biludlejning