Biludlejning Cypern

Sammenlign priser på biludlejning i Cypern via os. Vi søger hos flere forskellige udlejningsselskaber på én gang, så du hurtigt kan danne dig et overblik og mulighederne for billeje i Cypern.

Billeje fra lufthavne i Cypern

Lufthavn
Sted
Lefkosa
Larnaca
Nicosia
Paphos


Om Cypern


Geografi
Cypern tager den tredje pladsen på listen over de største øer i verden. Området dækket af jord er 9.000 Km2. De nærliggende territorier er Syrien, Libanon, Israel, Egypten og Grækenland. Den samlede kystlinie på øen er 1.042 kvadratkilometer.

Topografi
Cypern har to store bjergkæder, nemlig Troodos Range og Keryneia Range. Troodos Range er beliggende i det sydvestlige område, med det højeste punkt Mount Olympus. Det unikke træk ved Troodos Range er, at det består af Mantlen. På den anden side er Keryneia Range smallere og er hovedsagelig lavet af kalksten. Cypern er for det meste omgivet af bjergkæder og midtdelen er lavere og har alluvial jord.

Historie og Politik
Den tidligste form for bosættelse på øen var jæger-samler folket kaldet Aetokermnos. Deres eksistens kan spores tilbage til 10. fvt. I begyndelsen af det romerske imperium blev Cypern en del af det østlige romerske område. Dernæst voksede Cypern under byzantinsk styre og blev udviklet af grækerne. Senere blev øen ramt af mange muslimer i korstogerne. Derefter faldt det under den osmanniske styre, som opsatte et feudal system på øen. Efter den russo-tyrkiske krig blev øen en britisk koloni og fik sin uafhængighed den 16. august 1960.

Kilma
Cypern har middelhavsvejr vejr. Samtidig oplever øen lange og tørre somre, som begynder i midten af maj og fortsætter til midten af oktober. Vintrene er milde og optager månederne fra december til februar. Et kort efterår og forår adskiller somrene og vintrene. Om vinteren oplever Troodos bjergkæde en smule regn og der kan også komme snefald.

Økonomi
I år 2012 røg Cyperns økonomi i en finans- og bankkrise. Men bortset fra det har det 21. århundrede været velstående for økonomien. Som følge af finanskrisen blev den næststørste bank i Cypern, Cypern Popular Bank, afviklet. Cypern har også været et knudepunkt for mange offshore-virksomheder. Den kendsgerning, at Cypern tilbyder lave skattesatser, tiltrækker forretningsmænd. Naturgas blev fundet i området Afrodite, som var en stor opdagelse for Cypern. Området af Afrodite falder under en særlig økonomisk zone (SEZ). Men området for naturgasboring er erhvervet af Egypten i 2003