European Car Rental Conciliation Service (ECRCS) hjælper dig med klage over billeje

Gode råd - AF - 25. juli 2017
De fleste forbrugere oplever ingen problemer med billeje i udlandet, men skulle det ske at man får brug for at klage kan vejen videre være tung, hvis ikke selskabet giver en medhold. Visse biludlejere er tilsluttet ECRCS, som gør det lettere at få en uafhængig vurdering af din klage.

Car rental på en Tablet
Billeje giver normalt ingen problemer, men skulle man blive uenige med udlejeren kan der være hjælp at hente hvis udlejeren er tilsluttet ECRCS.
ECRCS European Car Rental Conciliation Service og er en organisation der hjælper forbrugere i Europa med at løse klager i forbindelse med billeje i EU.

Selskaberne Avis, Alamo, Budget, Europcar, Hertz, National Car Rental, Sixt, Firefly og Enterprise rent-a-car har bundet sig til at følge afgørelser fra ECRCS og lejer du hos dem, bør du dermed kunne forvente en vis standard og fair behandling.

ECRCS løser kun klager i forbindelse med billeje inden for EU og lejeren skal være bosat i andet EU land end der hvor bilen er lejet.

Det koster ikke noget at bruge servicen, men før du kan indsende en klage til ECRS, skal du have forsøgt at klage direkte hos selskabet selv.

Hvis du efter at forsøgt dig med en klage hos biludlejeren selv, stadig er uenig, kan du indsende en klage til ECRS - men altså kun hvis din billeje er foretaget hos en af de nævnte selskaber.

Har du lejet bil hos et selskab der ikke er med i ordningen kan du eventuelt få hjælp hos det europæiske forbrugeråd.

ECRCS har en række retningslinier som selskaberne der er med i ordningen, skal følge. De har også en Code of Best Practice der udstikker nogen råd om hvordan forløbet bør være før og efter en reservation.

En mulighed for at få løst en konflikt af en slags tredjepart som European Car Rental Conciliation Service er en god måde at højne standarden, da det sikrer en vis standard i forbindelse med billeje hos de firmaer der deltager i ordningen.

Selskaberne der er med i ordningen retter sig etfer afgørelserne som ECRCS træffer.

ECRCS blev startet tilbage i juli 2010 og startede op med et lille antal udlejningselskaber - Hertz, Avis, Sixt, Budget, Alamo og Europcar, men er altså nu vokset ud af pilot fasen og har fået flere medlemmer.

Du kan læse mere om European Car Rental Conciliation Service her.

Send feedback