Biludlejning Finland

Sammenlign priser på biludlejning i Finland via os. Vi søger hos flere forskellige udlejningsselskaber på én gang, så du hurtigt kan danne dig et overblik og mulighederne for billeje i Finland.

Populære steder at leje bil i Finland


Billeje fra lufthavne i Finland

Lufthavn
Sted
Vantaa
Ivalo
Kuusamo
Mariehamn
Rovaniemi
Tampere


Om Finland


Finland, officielt kendt som Republikken Finland, er en suveræn europæisk stat og et af de nordiske lande, der består af Skandinavien. Med et areal på ca. 130.000 kvadratkilometer er det det otte største land i Europa og deler grænser med Rusland, Norge og Sverige. Helsinki er hovedstaden, og finsk og svensk er de officielt anerkendte sprog. Lands befolkning har altid været etnisk homogent, og i 2017 blev det rapporteret til 5,5 millioner. Før uafhængighed i 1917 blev Finland styret af Sverige og Rusland.

Finlands historie går tilbage til 9.000 B.C. i slutningen af istiden, da det første sæt faste bosættere fra Rusland og Estland ankom. De oprindelige folk blev kaldt samene, og forskellige samiske sprog tales stadig på tværs af forskellige regioner i Europa. Deres kultur er et af de mest interessante aspekter af Finland, og mange af deres skikke og traditioner er stadig meget udbredte på tværs af kontinentet. Turister til Finland er ofte interesserede i deres kunst og kunsthåndværk, og Siida Museum i Inari udviser nogle af de bedste samlinger fra samisk kultur.

Ca. en tredjedel af Finland er vand og de andre to tredjedele skov. Det har omkring 168.000 søer og 40 nationalparker, der er must-see turistmål. Størstedelen af de naturlige træk som vegetation, landskaber og eskers er et direkte resultat af istiden. Fuglekigning er meget populær i regionen, og det er også jagt på elg og hare. Sø krydstogter og kommercielle krydstogter mellem de baltiske lande er en anden spændende attraktion, ud over flere udendørs aktiviteter som fiskeri, kajak og golf.

Finland er ikke så godt besøgt som andre lande, men om vinteren er det ekstremt populært omkring juletid, især for rensdyrgårderne og for at besøge Santa i SantaPark. Der er masser af skisportssteder over hele landet, der er meget travle om vinteren til skiløb, og om sommeren også til vandreture og cykling.

Finland har også en ekstremt rig kultur, der fremgår af sin kunst, litteratur og musik. Finsk arkitektur, med stærke påvirkninger fra Sverige og Rusland, udviser fantastiske stilarter, der stadig afspejler bygninger og strukturer på tværs af charmerende byer som Helsinki og Turku. Middelalderlige sten kirker bygget i det 15. og 16. århundrede er stadig bevaret i dag og udgør en integreret del af landets historie. Helsinki har flere museer, der fremviser finsk historie, lige fra forhistoriske tidspunkter til nyere tid, og spænder over en periode på over 10.000 år. Finland har også mange levende festivaler, der samler de bedste i kunst, musik, dans, teater, litteratur og film og giver en fascinerende oplevelse af folk i alle aldre og smag.

Finland er et af de nordligste lande i verden, og et af de bedste steder at se nordlyset. En fjerdedel af det nordlige Finland, den finske Lappland, ligger inden for Polcirkel, og om sommeren sætter solen slet ikke i 60 dage og giver den titlen Midnattsolens titel.
Skal du videre med tog kan du se togstationer i Findland på Togstationer.dk