Billje i Amsterdam

Holland - Amsterdam - AF - 22. januar 2017
Et eventyr af snoede kanaler, gammeldags gavlhuse, der hælder ud mod vandet, gader belagt med brosten og sporvogne, som stadig præger bybilledet. Amsterdam er kendt for sine idylliske omgivelser, og hvert år er der millioner af mennesker, som rejser hertil for at opleve, hvad Hollands hovedstad har at byde på. Lej en bil og oplev de smukke gader der danner rammen om en utrolig sammensat by, hvor hvert distrikt giver sin egen unikke oplevelse. Byen er præget af adskillige berømte museer, mindesmærker og Anne Franks hus, men den er samtidig hjemsted for Redlight-distriktet og de famøse ”Coffeshops”.

Du kan sammenligne prisen på biludlejning i Amsterdam ved at benytte vores søgemaskine i højre side. Systemet søger hos mange forskellige udlejere på én gang.

Hvis du skal burge lejebil fra lufthavnen kan du sammenligne prisen på billeje fra Amsterdam Schipol Lufthavn ved at klikke her

Amsterdam har med sine 735.000 indbyggere cirka samme størrelse som København, men udformningen af byen er helt anderledes. De mange kanaler, der løber gennem centrum, er forbundet af mere end tusind broer, og transport rundt i byen kan både foregå via vandtaxa, vandbus eller kanalrundfart. Alligevel er den foretrukne form for befordring – og et af byens kendetegn, – noget vi også kender til i Danmark. Nemlig cyklen. Amsterdam er en af verdens mest cykelvenlige byer, og man mener, at der kører mere end én million jernheste rundt mellem kanaler og brosten.

Amsterdam er kendt for sine adskillige museer, og der ikke langt fra det ene til det andet. Van Gogh-museet, som huser verdens største samling af Van Goghs produktioner, ligger i samme del af byen som landets nationalmuseum, Rijksmuseum, Kunstmuseet Stedelijk og mange flere. Også en af byens helt store attraktioner – Anne Franks hus – befinder sig inden for en rimelig rækkevidde. Under anden verdenskrig blev der sendt mere end 107.000 jødiske hollændere i koncentrationslejr og selvom Anne Frank og hendes familie forsøgte at skjule sig, måtte de lide samme skæbne. I dag er hendes historie verdenskendt takket være den dagbog, der senere blev fundet mellem hendes ting.

Bag byens finkulturelle ydre gemmer Hollands hovedstad på flere oplevelser, end hvad der umiddelbart fremgår af den idylliske atmosfære. I visse dele af landet er vinduesprostitution fuldt lovlig, så når man bevæger sig ned gennem redlight-distriktet, er det muligt at se en udstilling af unge damer ”til salg”. Derudover kan man besøge nogle af de såkaldte ”coffeeshops”, som sælger små mængder af cannabis til folk over 18. Handelen med hash er ikke hundrede procent lovlig, men så længe mængden forbliver under fem gram, ser man gennem fingre med det.

Der er altså ingen tvivl om, at en tur til Amsterdam byder på noget for enhver smag. Her er rig mulighed for at koordinere smukke omgivelser, med interessante museer og særpræget kultur.

Billeje i Holland?
Søg billig billeje hos flere selskaber på én gang.