Haag - Lej bil og oplev den tredjestørste by i Holland

Holland - Haag - AF - 22. januar 2017
Den grønne by. Regeringens sæde. Kongelig residens. Politikernes højborg. Haag er den tredjestørste by i Holland, kun overgået af Amsterdam og Rotterdam, men byen har en helt unik politisk historie, og derfor er der ikke store lighedstegn mellem den og andre omkringliggende byer. I mange år har Haag været hjemsted for parlamentet, og i dag huser byen størstedelen af det politiske liv i Holland samt mange internationale organer. Byen er blandt kendt for at beværte Den Internationale Domstol og Den Internationale Straffedomstol. Det politiske liv i Haag har været dominerende igennem store dele af historien, og det har været med til at forme byen og give den et helt særpræget udseende.

Biludlejning i Haag kan du eksempelvis finde ved at bruge vores system, der søger billeje hos flere forskellige selskaber på én gang. Det gør det hurtigt og let at finde en lejebil til en pris der passer.

Mange hollandske byer er karakteriseret ved idylliske kanaler, små snoede gader og et rigt natteliv, men det er ikke tilfældet i Haag. Byen altid har været hjemsted for parlament og overklasse, og derfor er de trange gader blevet erstattet af kæmpe palæer, grønne områder samt et utal af kirker og slotte. Byplanlægningen viser tydeligt, at der skulle være mulighed for, at diplomater kunne bo i luksuriøse hjem sammen med deres familier, så byen blev konstrueret efter devisen: Mange åbne pladser og stor afstand mellem bygningerne. Et besøg i Haag byder derfor på en helt enestående oplevelse i infrastruktur og arkitektur. Nogle af de mest kendte seværdigheder inkluderer Rådhuset, Koninklijke Schouwburg (Det Kongelige Teater), Paladset Noordeinde (Dronning Beatrixs hjem og arbejdsplads) samt Fredspaladset i Haag. En tur til denne unikke by bør dog også resultere i en gåtur gennem de smukke gader, så man på egen hånd kan opleve de fantastiske åbne pladser, flotte bygninger og smukke slotte.

Men byen kan meget mere end som så. Det politiske liv har betydet, at Haag i dag er et overflødighedshorn af fremmedartede diplomater og tjenestemænd, som har været med til at give byen en rig og mangfoldig kultur. Haag er derfor præget af udenlandske pubber, butikker og kulturelle begivenheder såsom kunstudstillinger, markeder og teaterstykker, som både tiltrækker lokale og turister. Derudover er byen også kendt for sine to fantastiske strande Kijkduin en Scheveningen, og hvis attraktionslysten endnu ikke er stillet, er der yderligere mulighed for at besøge steder som Miniatureparken Madurodam, Forlystelsesparken Duinrell eller Familieparken Drievliet.

Haag byder altså på oplevelser for enhver smag. Her er mulighed for at blande en interesse for politik og arkitektur med mere traditionelle ferieoplevelser eller et fyldigt kulturliv.

Billeje i Holland?
Søg billig billeje hos flere selskaber på én gang.