Biludlejning Israel

Sammenlign priser på biludlejning i Israel via os. Vi søger hos flere forskellige udlejningsselskaber på én gang, så du hurtigt kan danne dig et overblik og mulighederne for billeje i Israel.

Billeje fra lufthavne i Israel

Lufthavn
Sted
Tel Aviv Yafo


Om Israel


Geografi
Staten Israel er beliggende i Mellemøsten. Den har Middelhavet og Rødehavet på henholdsvis sydlige og nordlige sider. Landet deler sine grænser med Egypten, Libanon, Syrien, Gazastriben og Jordan. Det højeste punkt i landet er Hermonats. Israels laveste punkt er Det Døde Hav.

Topografi
På trods af landets lille størrelse, har staten Israel mange topografiske dynamikker, der adskiller sig fra hinanden. Israel har bjergkæderne Galilea, Carmel og Golan på nordsiden. I den østlige del ligger Jordan Rift Valley, som er en del af Great Rift Valley. Jordanfloden løber over Hermon og Det Døde Hav. På den sydlige side af Israel ligger Eilats Golf og en lille del af Rødehavet. Desuden deler landet en kæmpestor kystlinje med Middelhavet. En stor del af Israels befolkning er bosat langs kysten.

Historie og Politik
Det moderne Israel er fødestedet for det jødiske folk og den jødiske kultur. Området har set mange forskellige linjer. Først var det under kristendommen. Derefter blev landet overtaget af islamens kultur med islamisering af Palæstina. Det største punkt i kamp opstod under korstogene mellem de kristne og muslimerne. Ved slutningen af korstogene blev Israel en del af det osmanniske imperium. Efter briternes overtagelse af det osmanniske rige opstod mange kollisioner med araberne. Efter mange års kollisioner opnåede Israel sin uafhængighed i år 1948. På nuværende tidspunkt er ca. 23% af jøderne bosiddende i Israel. Israel har valgt et parlamentarisk system til regering af landet.

Klima
Kystområderne i Israel har det sædvanlige middelhavsklima. Klimaet varierer fra kølige og milde vintre til varme somre. Området i nordlige Negev oplever imidlertid tørre somre, milde vintre og mindre nedbør i forhold til andre dele af landet. Men bjergkæderne oplever hårde vintre, og vintrene i bjergkæderne kan være blæsende. Bjergkæderne oplever også snefald hvert år. Regn falder mellem maj og september er sjældent.

Økonomi
Israel betragtes som det mest udviklede land på fronter som økonomisk udvikling samt industriel udvikling i Sydvestasien og Mellemøsten. Selv om Israel havde begrænsede naturressourcer, har omfattende indsatser i landets udvikling gjort Israel selvforsynende. Landets førende eksportmaterialer er landbrugsprodukter, skære diamanter, maskiner og software.