Biludlejning Luxembourg

Sammenlign priser på biludlejning i Luxembourg via os. Vi søger hos flere forskellige udlejningsselskaber på én gang, så du hurtigt kan danne dig et overblik og mulighederne for billeje i Luxembourg.

Billeje fra lufthavne i Luxembourg

Lufthavn
Sted
Luxembourg


Om Luxembourg


Luxembourg, eller Storhertugdømmet Luxembourg, som det er officielt kendt, er en suveræn stat i Europa, der deler grænser med Belgien, Tyskland og Frankrig. Med et areal på ca. 998 kvadratkilometer er det et af de mindste lande i verden. Næsten halvdelen af arbejdsstyrken pendler dagligt over grænsen til Frankrig, Belgien eller Tyskland. Luxembourg er det næststørste land i verden, baseret på BNP pr. Indbygger, og det har også den højeste mindsteløn i Europa. Fra 2017 havde den en befolkning på 583 455, hvilket gør det til det mindst befolkede land i EU. Omkring 40% af befolkningen består af indvandrere fra over 170 nationer, hvor portugisisk er flertallet. Luxembourg anerkender officielt tre sprog - luxembourgsk, fransk og tysk - og de fleste luxembourgere er tre sproglige. Hovedstaden er Luxembourg by.

Efter at have været optaget af flere europæiske herskere i hele sin historie, blev Luxembourg endelig uafhængig i 1867. Efter anden verdenskrig blev det en stærk fortaler for internationalt samarbejde, ud over at blive en af grundlæggerne af Den Europæiske Union. Luxembourg er det eneste storhertugdømme i verden, en stat styret af en hertug eller hertuginde. Storhertugen siden oktober 2000 er kronprins Henri.

Luxembourg blev grundlagt i 963A.D. som Luxembourgs Amt ved Count Sigefroid i Ardennes-Verdun-dynastiet. Han byggede et fort på stedet, der blev transformeret til en fortidlig fortet over de sidste ni århundreder. Det gamle saksiske navn for Luxembourgis "Lucilinburhuc", der faktisk betyder "lille fæstning", symboliserer sin strategiske placering og imprægnerbarhed. Byen spillede en nøglerolle i kontrollen af Rhinens venstre bredde, Holland, Belgien og grænsen mellem Frankrig og Tyskland. Byen er også et UNESCO verdensarvssted på grund af dets historiske befæstninger og kvartaler, og indtil 1867, det forblev en af Europas største befæstede byer. Det blev konstant forstærket, da det passerede gennem hænderne på hvert af imperierne, der besejrede det. Elementer fra alle disse periodestillinger forbliver i bastioner, forter og andre offentlige bygninger i hele byen.

Mere end en tredjedel af Luxembourg er dækket af skove, hvoraf halvdelen er privatejet.
Det har også masser af betagende sletter, bugtende vandløb, maleriske landsbyer og mystiske ruiner, der er perfekte til vandreture, vandreture, cykling, udflugter og ture hele året rundt. Landet er ofte blevet kaldt Europas grønne hjerte, og dets naturlige landskaber er både fortryllende og fascinerende, hvoraf de fleste stadig forbliver uberørt.

Luxembourg har en ekstremt rig og forskelligartet kultur, der er tydelig i sine forskellige museer, forter, slotte og slotte. Det har også flere eksempler på moderne arkitektur, som Philharmonie og Mudam. Der er adskillige kunstgallerier over hele landet, og Nationalmuseet for historie og kunst viser kunst og artefakter fra alle århundreder i landets historie. TheNeumünster Abbey, et kulturcenter, byder på teater, litteratur, billedkunst og musikkonserter. Bock, et fremmed i det nordøstlige hjørne af byen, er en fæstning, der er over en 1000 år gammel og opført af UNESCO som verdensarvssted.

Grand-Rue og Rue Philippe II er virkelig populære gader til shopping. Et par blokke væk, vil besøgende også finde markeder, der sælger lokale og økologiske produkter. Spise ude er grundlæggende for virkelig at forstå livsstilen i Luxembourg. At være et multikulturelt samfund er der køkkener fra hele verden. Chiggeri Restauranthas verdens længste vinliste, der tilbyder en række mere end 2.200 forskellige vine.

Landets motto er 'mir wëllebleiwewatmirsinn', der betyder "vi vil forblive, hvad vi er". Dette refererer til luxembourgske lange historie af udenlandsk regel, og deres ønske om at være uafhængige, både nu og for evigt. Storhertugdømmet Luxembourg er et lille land, men det, der mangler i størrelse, udgør det på andre større måder.