Brug af navigation apps på mobilen når du rejser i udlandet

Gode råd - AF - 6. juli 2019
Det er ikke alle der tænker over det, men når man bruger en navigations app som eksempelvis Google Maps på sin telefon - så bruger den mobildata.

Hvorfor er det nu vigtigt tænker du måske?

Det er det fordi mens mobildata i Danmark ikke koster det store og stort set alle mobilabonnementer har masser af mobil data inkluderet, så forholder det sig anderledes når du er i udlandet.

Reglerne siger at danske mobilabonnementer også skal tilbyde en vis mængde af det inkluderede mobildata hvis du rejser i andre EU lande.

Der kan være en øvre grænse på hvor meget mobildata der er tale om, men der skal altså være en vis mængde du kan bruge i EU lande hvis der er mobidata i dit abonnement.

Der hvor problemet kan opstå er hvis du rejser til lande uden for EU - eksempelvis USA hvor det er populørt at tage på roadtrip.

Bruger du Google Maps eller lignende app til at finde ved uden for EU risikerer du at komme til at betale ekstra for den mobildata du bruger.

Derfor kan det være en god idé at have et mobilabonnement der dækker på af mobildata i det land man skal rejse til, så man undgår overraskelser.

Du kan se en liste med lande på Data-Roaming.dk og se teleselskaber der dækker de pågældende land.