Biludlejning Tjekkiet

Sammenlign priser på biludlejning i Tjekkiet via os. Vi søger hos flere forskellige udlejningsselskaber på én gang, så du hurtigt kan danne dig et overblik og mulighederne for billeje i Tjekkiet.

Billeje fra lufthavne i Tjekkiet

Lufthavn
Sted
Prag


Billeje i Tjekkiet


En lejebil i Tjekkiet får du mulighed for at komme rundt og se både bakker, bjerge, skov, floder og den gyldne metropol.

Landet med den gyldne hovdstad
Tjekkiet er et af det tyvende århundredes nye fantastiske destinationer. Indtil 1993 var landet en del af det gamle Tjekkoslovakiet, men med den fredelige fløjsrevolution i 1989 blev landet delt i to selvstændige stater. Og siden er det gået stærkt. Særligt Tjekkiets hovedstad, Prag, har undergået sin egen lille revolution og er i dag kendt som ”Den gyldne by”. Byen tilbyder alt det bedste inden for tjekkisk madlavning, internationale restauranter, historiske beretninger og en dejlig stemning af moderne storby.

Hovedstaden er blevet et stort tilløbsstykke for turister, men resten af landet har bestemt også noget at byde på. Tjekkiet ligger i hjertet af Europa og har derfor haft en noget turbulent historie med de vestlige stormagter på den ene side og de østlige på den anden. I dag er landet dog mere kendt for sin smukke natur, sportslige aktiviteter, karakteristiske øl og selvfølgelig sin unikke kulturarv.

I takt med at flere og flere turister besøger Tjekkiet er billeje i Tjekkiet også blevet mere udbredt og tilgængeligt og det er idag utrolig let at leje en bil i Tjekkiet

Bakker, bjerge, skov og floder
Omkring 95% af Tjekkiet er dækket af bakker og bjerge. Særligt mod nord og øst er der rig mulighed for at beundre bjergenes tinder, hvorimod den sydlige og vestlige del af landet er mere præget af højsletter.

Derudover er Tjekkiet især karakteriseret af uberørte skove, frodig bevoksning samt de mange floder, der gennemskærer landet. Blandt disse floder er nogle af de mere kendte Elben og Moldau, men særligt Vltava floden har fået en særlig betydning. Vltava løber gennem Prag og skærer dermed hovedstaden over i to dele, hvilket har været med til at præge byens udseende. Der er en lang række af gamle, smukke broer, som holder sammen på byen, hvoriblandt Karlsbroen er en af de flotteste. Karlsbroen ligger ved en forhøjning af floden tæt på de tjekkiske kongers ældgamle slot og er på den måde med til at forbinde to centrale dele af den tjekkiske hovedstad.

En gylden metropol
Prag er i det hele taget en eventyrlig by. Den mere historiske del af byen byder på kirketårne, der når helt op i himlen, arkitektur fra middelalderen, smukke forhistoriske slotte og det traditionelle tjekkiske køkken.

Tjekkisk madlavning er særligt kendt for at have kød som den dominerende ingrediens. Men når de varme retter kommer frem, er det helt umuligt at slippe udenom den tjekkiske ret knödel. Knödel er en specialitet, som bliver tilberedt på flere forskellige måder, men det består grundlæggende af en kogt dej.

Med åbningen mod vest er den traditionelle madlavning dog også blevet påvirket af udenlandsk madkunst, og i dag er der rig mulighed for at besøge masser af internationale restaurantkæder i byen. Det er tydeligt, at den tjekkiske hovedstad er ved at forvandle sig til en moderne metropol, hvor de gamle traditioner flyder sammen med nye trends udefra. Prag er ved at blive en utrolig smuk by, og det er ikke uden grund, at den har fået tilnavnet ”den gyldne by”

Sport og øl
Tjekkiet har altså meget at byde på både i og uden for hovedstaden. Prag er givetvis centrum for den primære strøm af turister, men den omkringliggende del af landet trækker også sin del og vil du opleve dette er det oplagt med billeje i Tjekkiet. De fleste rejser rundt i Tjekkiet for at opleve den smukke natur, men landet er også højborg for en del sportslige aktiviteter. Det bakkede landskab gør terrænet ideelt til at køre mountainbike, og de kølige temperaturer om vinteren betyder, at det er oplagt at lufte skiene. Derudover giver de lune vinde om sommeren rig mulighed for at svinge golfkøllerne, tage på cykelture eller bruge de mange floder til sejlads.

Er man ikke til de store sportslige udfoldelser, byder landet dog også på andre attraktioner. Tjekkiet er for eksempel verdenskendt for nogle af sine drikkevarer. Særligt øllen ”Pilsner” er noget vi kender herhjemme og helt klart en drik, der skal nydes nyudklækket fra bryggeriet, når man besøger landet. Derudover bliver der også produceret en del vin i Tjekkiet, og særligt i de sydlige dele af Mæhren og visse områder af Bøhmen vokser gode druer.

Kom rundt i bil
Så hvis man skal nå at opleve hele Tjekkiet og have tid til både at bevæge sig rundt i hovedstaden samt det omkransende land, kan det være en god ide med billeje i Tjekkiet. Tjekkiet har et nogenlunde offentligt transportnet, der inkluderer både bus, tog, fly og taxa, men hvis man vil have sin fulde frihed og selv bestemme, hvornår og hvor man bevæger sig hen, er det mest optimale at have sin egen bil. Det er let og relativt billigt at leje en bil gennem et udlejningsfirmaerne i landet, og det er både muligt at ordne reservationen hjemmefra, eller finde en bil når man når frem.

Med få klik kan du let sammenligne prisen på billeje i Tjekkiet via vores søgemaskine. Den er enkel og let at bruge og giver et godt overblik over billeje i Tjekkiet eller andre steder i verden.

Tjekkiet byder altså på en ny og østlig ferieoplevelse, hvor tradition og moderne tiltag er blandet sammen i en vovet og spændende cocktail. Så tag turen til hjertet af Europa og få det bedste fra alle verdner.