Biludlejning i USA - har du plads til kufferten?

Billeje USA - AF - 2. januar 2013
Går turen til bilernes land USA, er det svært at undvære en bil. Alt er indrettet efter, at folk transporterer sig rundt i en bil frem for med offentlig transport. Så turen bliver noget lettere – og oplevelserne mange flere – hvis du lejer en bil til turen. Skal du kun på storbyferie, kan du selvfølgelig godt undvære en bil. Men skal du på rundrejse, er bilen et must.

Der er mange forskellige biludlejningsfirmaer på markedet, så det er en god idé at orientere sig hjemmefra, så du ikke skal bruge de første timer i USA på den slags. Lejer du bilen hjemmefra, holder den klar til dig, når du lander i lufthavnen.

Måske er prisen det afgørende, når du skal leje bil. Det kan også være, du drømmer om en bestemt type bil på turen rundt i USA. Det er måske nu, at drømmen om at cruise på Highway 1 langs kysten i Californien i en lækker cabriolet endelig skal indfries.

Du kan søge efter biludlejng i USA hos mange selskaber på én gang her.

Uanset hvilken bilklasse du vælger, er standarden og kvaliteten generelt høj i USA. Også selvom du vælger en lille og billigere bil. Men du skal huske at tage højde for ikke bare antallet af personer, der skal være plads til i bilen, men også mængden af bagage. Og det glemmer mange.

Generelt har en bil til fire personer ikke plads til bagage til fire personer. Så er I fire personer på turen, kan det anbefales at leje en bil til syv personer. Ikke mindst hvis planen er at tage på road trip rundt i USA, og I derfor skal opholde jer meget i bilen undervejs. Det er ikke rart, hvis alle sidder trangt og klemt og måske endda skal sidde med noget af bagagen på skødet.

Skal I kun lige fra lufthavnen og hen til hotellet med bagagen, kan I bedre klare jer med mindre bagageplads. Så kan bagsædet inddrages, og alle kan rykke sammen med en smule på skødet. Men på en rundrejse, hvor bagagen skal med videre hele tiden, går det ikke med for lidt plads i bilen.

De fleste biler i økonomi klassen har plads til en rimelig mængde bagage til to personer. Skulle I komme til at bestille en bil der viser sig ikke at have så meget plads som I troede, kan man altid opgradere til en anden størrelse, når man afhenter bilen. Dette er dog til en anden pris end hvis man bestiller hjemmefra, så gør jer nogen overvejelser inden I bestiller.

De fleste, der har rejst i USA, ved, hvor nemt man bliver fristet undervejs af de mange butikker og kæmpestore outlets med mærkevaretøj, sportsudstyr og meget andet til helt andre priser end de hjemlige. Så mange ender med at måtte investere i en ekstra taske til at rumme de mange indkøb. Og så er det jo rart at have sikret sig, at der også er plads i bilen til de ekstra tasker med de mange gode køb.

Heldigvis tillader flyselskaberne, at man må tage flere kilo bagage med sig på ture til og fra USA, end man må til de fleste andre destinationer. Så der er mulighed for at købe noget med hjem, hvis bare man altså lige har sikret sig, at der også er plads i udlejningsbilen.