Billeje i Irland

Velkommen til vores side for biludlejning i Irland. Det er let at finde konkurrencedygtige priser hvad enten det er i Dublin eller andre steder i Irland. Vi søger hos førende hjemmesider og samler priserne til dig i en samlet oversigt, så du let kan se hvor det bedst kan betale sig at leje bilen.

Populære steder at leje bil i Irland


Billeje fra lufthavne i Irland

Lufthavn
Sted
Cork
Dublin
Farranfore
Shannon


Oplev Irland med lejebil - grønne bakker og brusende bølger


Grønne bakker og brusende bølger. Kun med lejebil i Irland kan du opleve hele dette skønne land i sit fulde.

Irlands natur
Tiden står stille over skummet på en velskænket Guinness. Tågen sænker sig over de grønne bakker, mens bølgerne ruller ind under kysternes klippevægge. Irland er en lomme af legender, skøn natur og gæstfrihed på kanten af Europa. Men landet byder på mere end de velkendte klichéer.

Vil man for alvor synke ned i den irske folkesjæl, er man nødt til at bevæge sig ud i landet og opleve dets mangfoldighed. Bag rattet med billeje i Irland ruller landskabet forbi, på vej mod den næste landsby, middelalderslot eller stille whisky på pubben, mens natten sænker sig.

Det kan anbefales, at man lejer en bil i god tid før afrejsen. Især hvis man rejser i feriesæsonen. Søg billeje i Irland via vores søgemaskine og finde billig billeje i Irland.

Læg ud i Irlands historiske hovedstad Dublin. Byen har udviklet sig fra viking-handelsby over middelalderfæstning til en moderne metropol med brede gågader, åbne pladser og imponerende arkitektur, omkranset af to maleriske kanaler.

Der findes mange måder at opleve byen på. Nogen foretrækker at blive guidet rundt i byens historiske kvarterer. Mens andre hellere vil opleve Dublin på egen hånd.

Uanset hvad ville man snyde sig selv, hvis ikke man lagde vejen forbi en af Dublins autentiske pubber. Byen er beriget med mere end 1.000 af de traditionsrige spisehuse, hvor familier og venner samles til et solidt måltid mad og et glas af byens sorte stolthed; Guinness.

Ud over de hyggelige pubber gennemlever Dublin en moderne gastronomisk revolution. Unge, ambitiøse kokke er i gang med at redefinere det traditionelle irske køkken, hvor lokale råvarer som skaldyr, lam og rodfrugter kommer under kærlig behandling i nye sammenhænge og sammensætninger.

Dublin er desuden et oplagt udgangspunkt for vandreture i den skønne natur umiddelbart uden for byen.

Kilkenny
Men Irland har mere at byde på. Med billeje i Irland kan du sætte kursen mod landets bedst bevarede middelalderby Kilkenny, 124 km sydvest for Dublin. Selve byen er mere end 400 år gammel, og i dag fungerer den som en magnet på lokale kunstnere, fødevareproducenter og andre stolte håndværkere. Lidt uden for bygrænsen finder man en række idylliske småbyer langs floden Nore.

Kilkenny er hjemsted for adskillige kirker og slotte fra det 13. til det 17. århundrede. Et af de mest kendte slotte er Kilkenny Castle, som ligger midt i en rosenpark og har udsigt til smukke, grønne områder og Nore floden.

Slottet tjente som hjem for den magtfulde Butler-familie fra slutningen af 1300-tallet og fremstår i dag som et velholdt levn fra fortiden. Der ligger også en meget velbesøgt restaurant på grunden, hvor man ofte kan få sig en sludder med de lokale.

Et andet historisk monument, som er et besøg værd, er klosteret Duiske Abbey. Klosteret står som en støtte over de religiøse fejder, som Irland har lagt land til gennem årene. Det blev bygget i slutningen af 1200-tallet til en katolsk munkeorden, men begyndte siden at gå i forfald, hvorefter den protestantiske kirke overtog klosteret i 1700-tallet. I 1812 blev klosteret igen overleveret til den katolske kirke. Bygningen er blevet restaureret flere gange, og det ydmyge ydre står i skarp kontrast til dens overdådige indre.

Efter en udflugt til Kilkennys historiske bygninger kan man passende tilbringe næste dag med en rask udflugt gennem den smukke natur langs Nore floden. Man kan enten koble sig på en af de guidede ture langs floden eller snøre vandreskoene og opleve naturen på egen hånd.

Sørg desuden for at besøge de lokale markeder, hvor små producenter sælger alt fra fisk og fugl til grøntsager og velsmagende oste. Markederne har typisk åbent én dag om ugen, som regel omkring weekenden.

Waterford
Det er tid til at komme ud til kysten. Med billeje i Irland kan du køre 50 km sydpå ad den venstre vejbane til Waterford. Inde på land finder man charmerende små landsbyer og stribevis af gallerier, museer, maleriske haver og historiske bygninger.

Ude ved kysten finder man imidlertid det brusende hav, hvor lokale såvel som rejsende surfer på de store bølger. Der er mulighed for at blive undervist i surfing, men man kan selvfølgelig også nøjes med at gå en tur i de betagende omgivelser.

Har man mod på at opleve mere af områdets natur, med let forhøjet puls, kan man cykle en tur i Comeragh bjergene. Tramore Bike Tours tilbyder cykelture gennem landskabet for børn og voksne i alle aldre, og det er en unik mulighed for at opleve dele af den kystnære natur, som man ellers ikke ville have set.

Næste dag kan man forkæle sig selv med en dag med spa og wellness på Cliff House Hotel eller gå en runde på en af Waterfords velholdte golfbaner.

Om aftenen kan man indfinde sig på et af byens spisesteder. Hvad enten man er til en hurtig bid på caféen, solidt håndværk på kroen eller en unik kulinarisk oplevelse på restauranten, findes der noget for en hver smag og pengepung i Waterford.