Gode råd om billeje i Italien

Billeje Italien - AF - 2. januar 2013
Det første gode råd i forbindelse med billeje i Italien er at man bør sammenligne priserne på billeje grundigt. Når man sammenligner priserne, bør man ikke kun kigge på selve biltypen og prisen, men også på de inkluderede forsikringer. Selvrisikoen på forsikringer på lejebiler i Italien generelt ret høje og kan ligge på et sted mellem 5.000 - 15.000 kroner og det kan derfor godt betale sig at kigge lidt nærmere efter størrelsen på selvrisikoen inden man lejer bilen. Alternativt kan det være en god idé at tilkøbe en forsikring der minimerer eller helt fjerner selvrisikoen.

Når du sammenligner priser på billeje i Italien via os, kan du let se et uddrag af udlejerens betingelser hvor selvrisikoen ofte vil fremgå. Klik for at sammenligne priser på billeje i Italien.

Miljøzoner (ZTL zoner)
Når man taler gode råd og billeje i Italien, må man heller ikke forsømme at nævne miljøzoner. I flere af de store byer i Italien er der nu indført såkaldte miljø zoner. Zonerne er oprettet for at forhindre meget trafik i byområderne og i zonerne er det forbudt for personer der ikke bor der, at færdes med bil.

Miljøzonerne er skiltet med Zona Traffico Limitato og begrænsningen kan være forskellig afhængigt af tidsrum. Hvis ikke man bor i området skal man have en særskilt tilladelse til at køre i miljøzonen. Miljøzonerne overvåges med kameraer, så alle biler der kører ind i en zone registreres. Desværre oplever mange turister at få en bøde sendt med posten længe efter de er vendt hjem fra ferien i Italien fordi de ikke har været opmærksommme og er kommet til at køre ind i en miljøzone. Så et godt råd vil være at undersøge på forhånd om der er miljøzoner på ens rejsedestination.

Ligger dit hotel i en miljøzone bør du ringe til hotellet og høre hvordan du skal forholde dig.

Betalingsveje
En del af motorvejsnettet i Italien er omfattet af betalingspligt. Grønne skilte (autostrada) indikerer en betalingsmotorvej og er ofte den hurtigste. Når du ankommer til betalingsstationen er der tre forskellige vejbaner. Vejbaner mærket med gul er for personer der har Telepass, som svarer nogenlunde til det danske brobizz. Vejbaner mærket med blå er til kreditkort og de hvide vejbaner er til kontant betaling.

Som alternativ til betalingsvejen kan man vælge den gratis strade statali som er markeret med blå skilte. Det gratis alternativ er som regel lidt længere men tager man en af disse kommer man også til at se lidt mere til Italien's smukke landskaber.

Kørekort
I Italien kan du bruge dit almindelig danske kørekort og behøver således ikke et international kørekort.

Sikkerhedsveste
Skulle du komme ud for en ulykke hvor du bliver nødt til at stå ud af bilen skal du iføre dig en af de advarslsesveste der findes i bilen.

Sikkerhedsele og mobil
I Italien er sikkerhedsele påbudt og ligesom i Danmark er det ikke tilladt at tale i mobil under kørslen.

Ovenstående gode råd om billeje i Italien er kun til vejledende brug. Tingene kan have ændret sig siden denne artikel blev skrevet og du bør altid selv undersøge gældende regler i forbindelse med kørsel i Italien.