Går turen til USA er billeje et must

Billeje USA - AF - 2. januar 2013
USA er i den grad bilernes mekka, og de fleste amerikanere vil uden tvivl hævde, at det er ganske umuligt at eksistere uden mindst en bil i familien. Alt er da også indrettet efter, at man bevæger sig rundt i bil. Parkeringspladserne er store og talrige, og der er mange flere drive-in-steder, end vi ser det i Danmark. I USA er det ikke kun fast food, man kan få, uden at man behøver bevæge sig ud af bilen. Der er for eksempel også drive-in-banker.

På grund af den udbredte bilkultur i USA kan det derfor være svært og tidskrævende at komme rundt med offentlig transport. Så går turen til USA, er det næsten et must at leje en bil – med mindre du udelukkende skal på storbybesøg, for eksempel i New York. Her kan du bedre klare dig med offentlig transport eller en taxi til og fra lufthavnen og så tage de gule taxier rundt i byen.

Heldigvis er det både nemt og billigt at leje bil i USA. Der er mange forskellige biludlejningsfirmaer på markedet, så der er nok at vælge imellem. Priserne kan være ret forskellige, så det kan godt betale sig at kigge sig for, inden man lejer. Med vores prissøgemaskine kan du søge efter billig billeje i USA hos flere forskellige udlejere med en enkelt søgning. Dette kan spare dig både tid og penge.

Klik for at søge efter billeje i USA med BillejePris.dk

Det er en fordel at leje bilen hjemmefra, for så kan du sidde hjemme ved computeren og orientere dig i ro og mag og skal ikke bruge tid på det, når du er kommet frem. Når du så lander i USA, står bilen klar til afhentning.

I USA er det kun den person, der lejer bilen, der må køre den. Skal I være mere end en chauffør på turen, skal I derfor huske at registrere det hos biludlejningsfirmaet. Det er af hensyn til forsikringen, og der er et mindre gebyr på den ekstra chauffør. Det gebyr er dog noget højere, hvis den ekstra chauffør er under 25 år.

I det hele taget er det noget dyrere at leje bil i USA, hvis du er under 25 år. Alle biludlejningsfirmaer lægger ekstra gebyrer på, hvis du ikke er 25 år eller derover. Gebyrerne for ”young driver” varierer fra selskab til selskab.

Er du under 21 år, kan du faktisk slet ikke leje bil i USA, dog med undtagelse af New York og Michigan, hvor du godt kan leje bil, hvis du er over 18 år. Men det er mod betydelige ekstra gebyrer.

Læs mere om billeje i USA når du er under 21 år.

Skal du leje bil i USA, og er du under 25 år, kan det godt betale sig at kigge efter et pakketilbud, hvor gebyret for ”young driver” er inkluderet i prisen. Der er også pakkeløsninger, der tilbyder ekstra chauffør, en ekstra tankfuld benzin eller en GPS med i den samlede pakke.

Dit danske kørekort gælder i USA, så her skal du ikke foretage dig noget ud over at huske at tage det med.

Generelt kører amerikanerne pænere end herhjemme og knap så stærkt, så det er nemt at være bilist i USA. De amerikanske færdselsregler ligner stort set de danske, dog er det tilladt at overhale indenom, og det skal man lige være forberedt på, når man kører på de brede flersporede motorveje. Og så er det tilladt at dreje til højre ved rødt lys, hvis der altså er fri bane.