Afhentning af leje bilen

Her kommer et par gode råd til afhentning af lejebilen.

Lejekontrakt Når du afhenter lejebilen vil du blive bedt om at underskrive en lejekontrakt. Hvis lejekontrakten ikke er på engelsk bør du bede om en version på engelsk. Du bør ikke underskrive en lejekontrakt på et sprog du ikke forstår. Tag dig tid til at gennemlæse lejekontrakten, da det er den der regulerer din aftale om at leje bilen.

Forsikringer Gennemlæs betingelserne for de forsikringer der er tilknyttet din leje af bilen. Specielt bør du være opmærksom på hvilke ting der ikke er omfattet af forsikringen, samt hvor stor dækningen er og hvor stor selvrisikoen er. Personalet der udleverer bilen vil formodentlig meget gerne sælge dig nogle ekstra forsikringer, da de ofte får provision for at sælge en forsikring. Det er der som ikke noget galt i men da det godt kan virke lidt presserende, kan det være en god idé at have gjort sig nogle tanker hjemmefra om hvad man ønsker at forsikre sig mod og hvor stor selvrisiko man vil acceptere. Det er også en god idé på forhånd at have undersøgt om ens egen forsikringer hjemme i Danmark allerede dækker nogen af de situationer der kan opstå, så man ikke dobbelt forsikrer sig.

Brændstof Inden du kører fra udlejningsselskabet kan det være en god idé at tjekke hvilken type brændstof bilen kører på og hvad typen af brændstof hedder på det lokale sprog, så du ikke er i tvivl når du skal tanke. Det kan også være en god idé at notere sig om bilen skal afleveres med fuld tank, halv tank eller så tom en tank som muligt.

Bilens stand Når du får udleveret bilen bør du gennemgå den for skader og sikre dig at eventuellt skader er noteret på de papirer du får fra udlejningsselskabet. Det er som regel ikke ond vilje fra udlejningsselskabets side, hvis bilen har en skade som ikke er noteret. Ofte går aflevering af biler stærkt og selskabet opdager måske ikke lige alle skader. Ved at få noteret eventuelle eksiterende skader, undgår du at du komme til at hæfte for disse når du afleverer bilen.

Bilens funktioner Du bør gøre dig bekendt med bilens funktioner inden du forlader udlejeren. Spørg personalet hvis der er noget du er i tvivl om eller hvis der er nogen advarselslamper der lyser.

Din destination Inden du forlader udlejeren bør du have fundet ud af hvilken vej du skal køre for at komme til dit hotel. Eventuelt have indtastet adressen på en GPS eller have et kort liggende klar.